Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Συντηρητικό συνονθύλευμα "αριστερών νοικοκυραίων",έμμισθων πολιτικών, υπαλλήλων και αυλοκολάκων της κομματικής ηγεσίας.

    • Ανακοίνωση παρέμβασης στο θέμα εξέδωσε και η Γραμματεία της ΔΗΠΑΚ ΑΠΘ, που μεταξύ άλλων απαιτεί την κατάργηση κάθε ελαστικής σχέσης εργασίας στα πανεπιστήμια και φυσικά, των εργολάβων. Επισημαίνει ακόμα το τυχοδιωκτισμό του συνονθυλεύματος των καταληψιών που δεν έχουν καμιά πολιτική και συνδικαλιστική νομιμοποίηση και αξιοποιούνται για δυσφήμιση του ασύλου, ενώ στηλιτεύει και τη στάση της πρυτανείας που στο όνομα της συγκλήτου (αλλά χωρίς απόφαση της συγκλήτου) καλεί σήμερα σε μια «αντισυγκέντρωση» που μπορεί να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και συγκρούσεις...

      Θυμίζουμε ότι με αφορμή την κατάληψη του συνονθυλεύματος, η Πρυτανεία άνοιξε θέμα ασύλου, ζητώντας «να της αποδοθεί το δικαίωμα πρόσβασής της στο κτίριο Διοίκησης, με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο που διαθέτει η ακαδημαϊκή κοινότητα και η πολιτεία...», αφήνοντας ανοιχτό το θέμα επέμβασης των κατασταλτικών μηχανισμών.

    • Σημειώνουμε ότι οι ομάδες του συνονθυλεύματος «αντιεξουσιαστών» - ΕΑΑΚ - ΣΥΝ κάνουν κατάληψη διαρκείας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ (χωρίς απόφαση συλλογικών οργάνων), με αφορμή το καθεστώς των εργολαβιών στο ΑΠΘ και προπαγανδίζουν για τους εργαζόμενους των εργολάβων, την απατηλή πρόταση αντικατάστασης του καθεστώτος των «εργολάβων» από το καθεστώς της «αυτεπιστασίας». «Είναι καλοστημένη παγίδα, ώστε να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι από τα πραγματικά τους αιτήματα. Η αυτεπιστασία δε λύνει το ζήτημα της εργολαβίας. Βάζει τους εργαζόμενους να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς και τελικά να μείνουν εντελώς χωρίς δουλειά. Με την αυτεπιστασία χάνονται ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα», υπογραμμίζει η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ.
    • Η Αχτίδα αποκαλύπτει ότι έχουν αναλάβει ρόλο σ' αυτή την υπόθεση, από τη μια η Πρυτανεία του ΑΠΘ, συνεπικουρούμενη από την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ που αποτελείται από δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ (ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών απέστειλε γράμμα συμπαράστασης στον πρύτανη) και από την άλλη, ομάδες ατόμων από τους αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τα ΕΑΑΚ, τις Αγωνιστικές Κινήσεις.(σημειώσεις δικές μας)

Δύσκολα ποιά μπορεί να επικοινωνήσει κανείς με την αντίληψη και τη λογική της ηγεσίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η μαύρη σκόνη του χρόνου έχει απλωθεί πάνω απο τον Περισσό και στο σκοτάδι της έχει θάψει κάθε ανατρεπτική φωνή,κάθε σκέψη,πρακτική και αντίληψη που μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τον καπιταλισμό και το πολιτικό σύστημα το οποίο με ευλάβεια υπηρετεί η ηγεσία του.
Οχυρωμένη πίσω απο κομματικά ντουβάρια,μακριά απο τον παλμό της νεολαίας,των ριζοσπαστικών τάσεων που αναπτύσσονται και των ανατρεπτικών πρακτικών που εμφανίζονται στα πλαίσια του μαζικού κινήματος και των διαδικασιών του,η ηγεσία του ΚΚΕ τάσεται ανοιχτά και απροκάλυπτα απέναντι σε οτιδήποτε δέν μπορεί να θέσει υπο τον έλεγχο και την επιρροή του.
Το πρόβλημα θα μπορούσε να προστεθεί σε μία ακόμη διαφορετική αντίληψη και πρακτική,ανάμεσα στις τόσες που υπάρχουν με τη "διαμαρτυόμενη" αριστερά της ήττας και των συμβιβασμών.
Το θέμα υπάρχει επειδή η αναμεννόμενη κριτική συνοδεύεται απο ψέμματα,παραποίηση θέσεων,απόκρυψη ειδήσεων και γεγονότων,σε συνδιασμό με την βίαιη επιβολή της οργανωτικής υπεροχής απέναντι σε αριστερές συλλογικότητες,με τρόπους και μεθόδους που όχι μόνο σε κομμουνιστές δέν ταιριάζουν αλλά αντιγράφουν πρακτικές και μεθόδους αστικών μηχανισμών εξουσίας.
Έτσι λοιπόν ο Ριζοσπάστης σύμφωνα με τα γραφόμενά του αγνοεί το γεγονός ότι στην κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ, συμμετείχαν και στήριζαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Βιολογικού και Γεωλογικού, το σωματείο εργαζομένων του Α.Π.Θ. (με ψήφισμα στήριξης από το Δ.Σ., 4ωρες στάσεις εργασίας, πορεία) και άλλα σωματεία σε Θεσσαλονίκη ( πχ Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου, ΟΤΑ) και πανελλαδικά (τα 90 σωματεία μαζί με την ΠΕΚΟΠ το σωματείο της Κ. Κούνεβα).
Κρύβει το γεγονός ότι η κατάληψη της πρυτανείας προχώρησε σε ανοιχτές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις στην πόλη,έκδοση προκυρήξεων και αφισών,ότι κατόρθωσε να αναδείξει πρακτικά,το πρόβλημα των εργολάβων και της εκμετάλευσης των εργαζομένων,δημιουργώντας τις προυποθέσεις για μία νίκη των εργαζομένων στο ΑΠΘ,διαμορφώνοντας πραγματικές συνθήκες συμμαχίας και συμπαράταξης των φοιτητών με ένα τμήμα των εργαζομένων,αναδεικνύοντας ένα εργατικό αίτημα σε υπόθεση του κινήματος των φοιτητών,όχι στο επίπεδο των διακυρήξεων και σάν μία γραμμή σε φανφανόνικες προκυρήξεις,αλλά στην πράξη και μέσα απο ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα η ηγεσία του ΚΚΕ μέσα απο τις ανακοινώσεις των τοπικών οργανώσεών της συντάσεται στην ουσία με τα επιχειρήματα της Πρυτανείας,του ΠΑΣΟΚ και της αντιδραστικής συμπαράταξης στην ΠΟΣΔΕΠ.
Είναι όλοι αυτοί που χαρακτηρίζουν τα αιτήματα της κατάληψης "απατηλά" και ανεδαφικά,αυτοί που στη προσπάθεια να συκοφαντήσουν την κατάληψη και να αποκτήσουν κοινωνικά ερείσματα για την κατάργηση του ασύλου,διασύρουν τους φοιτητές ,τους συλλόγους και τις διαδικασίες τους,αφήνουν υπονοούμενα για την εσωτερική ζωή της κατάληψης,σπέρνοντας την καχυποψία για τους καταληψίες και τα αιτήματά τους.
Εάν το ΚΚΕ πραγματικα ενδιαφέρεται να συμβάλλει σε έναν αγώνα που φιλοδοξεί να φέρει μία νίκη για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του ΑΠΘ,πρέπει να αποφασίσει με ποιούς θα πάει. Ή με τους φοιτητές,τα σωματεία των εργαζομένων,την ΠΕΚΟΠ,τους αλληλέγγυους στην Κ.Κούνεβα και τους άγρια εκμεταλευόμμενους εργαζόμενους-ομήρους της επιχειρηματικής μαφίας,ή με το μαύρο μέτωπο που σε κάθε αγώνα που υπερβαίνει τα καθιερωμένα και ελεγχόμενα,βρίσκει τη χρυσή ευκαιρία να αφαιρέσει δικαιώματα,να αμφισβητήσει ελευθερίες και κατακτήσεις.
Και επειδή καμία αυταπάτη δέν έχουμε για την πλευρά που είναι ταγμένη η ηγεσία του ΚΚΕ,ο Δεκέμβρης άλλωστε δέν είναι μακριά,το δίλλημα απευθύνεται σε όλους εκείνους που στο ΚΚΕ βλέπουν τη δυνατότητα αποτελεσματικής αντίστασης στον καπιταλισμό,τη δυνατότητα εργατικών κατακτήσεων και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου των κομμάτων και των κυβερνήσεών του.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers