Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ασφαλίτικη επίθεση

Μετά από συναπτές τραμπούκικες και απρόκλητες επιθέσεις ενάντια σε μέλη της νΚΑ, της ΑΡΑΝ και της ΕΑΑΚ, το βράδυ της 13ης Μάη, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ξαναχτύπησε η γνωστή πλέον συμμορία, που αυτοπροσδιορίζεται ως ομάδα του αναρχικού χώρου.
Αυτή τη φορά οργάνωσε και πραγματοποίησε μια φασιστικού και ασφαλίτικου τύπου επίθεση πρώτα στη Φυσικομαθηματική της Αθήνας και μετά με τρομοκρατικό τρόπο στο χώρο όπου γίνονταν οι καταμετρήσεις του ΕΜΠ με αποτέλεσμα των τραυματισμό πέντε τουλάχιστον φοιτητών του Τμήματος Τοπογράφων.
Η χρήση δακρυγόνων σπρέι και πτυσσόμενων γκλομπς, τα απρόκλητα και "τυφλά" χτυπήματα με πέτρες και σπασμένα τζάμια, καθώς και ο τραυματισμός αγωνιστών της ΕΑΑΚ και του κινήματος είναι ενέργειες οι οποίες μόνο σε "κοινωνικούς αγωνιστές" δεν παραπέμπουν. Αντίθετα, μπαίνουν στο μακρύ κατάλογο των παρακρατικών, ασφαλίτικων και φασιστικών επιθέσεων που ενορχηστρώνονται από το ίδιο το κράτος και τις κυβερνήσεις, είναι πρακτικές που μπαίνουν αντικειμενικά στο "ίδιο τσουβάλι" με τις επιθέσεις που το κίνημα έχει δεχτεί από τους μπράβους της ΔΑΠ, της ΟΝΝΕΔ και της "παρακρατικής" 'Χρυσής Αυγής'.

Οι υποτιθέμενοι αυτοί αναρχικοί δρουν καθαρά και ευθεία ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και ιδιαίτερα ενάντια στο πιο επικίνδυνο για τους "πάνω" κομμάτι του, στα σχήματα της ΕΑΑΚ και στις οργανώσεις που τα στηρίζουν.
Η επίθεση είναι απευθείας χτύπημα στο Πανεπιστημιακό Άσυλο, σε μια περίοδο που οι δυνάμεις της κυρίαρχης πολιτικής επιστρατεύουν όλες τους τις δυνάμεις για την κατάργησή του. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η πραγματοποίηση της επίθεσης σε δύο ιδρύματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ανάμεσα σε άλλα αποτελέσει την ατμομηχανή του κινήματος απέναντι στους σχεδιασμούς της αστικής πολιτικής.
Η ΕΑΑΚ και συνολικά η αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν έχει "μασήσει" ούτε από φασιστοειδή , ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από την κρατική βαρβαρότητα και καταστολή. Δεν πρόκειται λοιπόν να φοβηθεί καμία ομάδα "όψιμων αντιεξουσιαστών" που έχει βαλθεί να εξυπηρετεί τελικά τα σχέδια του κράτους και της αστυνομίας. Θεωρούμε σκόπιμο να επαναλάβουμε ότι και αυτές οι αμφιλεγόμενης προέλευσης ομάδες, από τη στιγμή που τοποθέτησαν τον εαυτό τους απέναντι στο κίνημα, θα πάρουν την απάντηση που τους αντιστοιχεί, όποια κι αν είναι αυτή.
ΠΡΙΝ 17/5/2009
(Η Φωτό δική μας)

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers