Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Συνδικαλιστικές Εκκαθαρίσεις.

ΠΑΜΕ για ..καθαίρεση προεδρείου!

Σε μια δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους του κλάδου ιδιωτικής υγείας και γενικότερα για όλη την εργατική τάξη, δυστυχώς κάποιοι σήμερα θεωρούν το συνδικάτο ιδιωτικής υγείας Πειραιά χώρο μικροκομματικών αντιλήψεων και συμφερόντων.

Από το 2003, μιας και οι τρεις μας ήμασταν από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου και σήμερα, το έγκλημά μας είναι ότι παλέψαμε πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Στα 6 χρόνια λειτουργίας και δράσης του σωματείου δεν υπήρξε κανείς συνάδελφος που να αποκλείστηκε ή να μην το βοηθήσουμε, είτε με παρεμβάσεις στην εργοδοσία, είτε να σταθούμε δίπλα του στη διεκδίκηση λύσης του προβλήματός του.

Δυστυχώς, για μας το έγκλημά μας ήταν ότι πήγαμε κόντρα στο ρεύμα, σε μια εποχή δύσκολη, που καθημερινά δίνουμε μάχες απέναντι στις απολύσεις, τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και όταν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ήταν σχεδόν απόντα από τα παραπάνω.

Δεν μπορέσαμε να συμβιβαστούμε και να στηρίζουμε άκριτα το ΠΑΜΕ και το κομματικό φορέα που το στηρίζει.

Ο καθένας μας άλλωστε κρίνεται στη μάχη και όχι μόνο στη θεωρία. Δεν είναι αυτοσκοπός μας πώς θα οργανώσουμε την προεκλογική εκστρατεία του πολιτικού φορέα που στηρίζουν. Προσπάθειά μας, πέρα από μικροκομματικές αντιλήψεις και αναθέματα, είναι πώς θα στηρίζουμε τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Με την από 26/7/09 αίτηση των 4 μελών του ΔΣ, προχώρησαν στην καθαίρεση του προέδρου του σωματείου Ν. Καββαδά και στην αντικατάστασή του, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες τις θέσεις του ΔΣ, εκτός από αυτή του αντιπροέδρου, προκειμένου να ελέγχουν κομματικά το συνδικάτο. Ακόμα και σε πρότασή μας, να αναλάβει ως γενικός γραμματέας η σ. Γ. Ευθυμίου, με μοναδικό μέλημα το δικαίωμα της δημοκρατικής αντιπροσωπευτικότητας, αλλά και να κατοχυρώσουμε τη συναδέλφισσα που διώκεται δικαστικά από την εργοδοσία για τη συνδικαλιστική της δράση, υπήρξε άρνηση. Τελικώς, ζητήσαμε να παραμείνουμε απλά μέλη του ΔΣ. Εντελώς αυθαίρετα και παραβιάζοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, είδαμε στην ανακοίνωση που οι ίδιοι έβγαλαν για τη νέα σύνθεση, να δίνουν την αντιπροεδρία στη Γ. Ευθυμίου. Δε συναινούμε με αυτές τις λογικές. Βρίσκουμε περισσότερο κουράγιο να παλέψουμε, να συνεχίσουμε τη δυναμική πορεία του συνδικάτου.


Ν. ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Μ ΑΛΕΞΙΟΥ

Αντίστοιχα, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και έφορος συνδικάτου ιδιωτικής υγείας Πειραιά, έως την καθαίρεσή τους

ΠΡΙΝ 20/09/2009



Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers