Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Πίσω απο την Προεκλογική Κουρτίνα...

Όχι στην μεταφορά των συναδέλφων από το ADSL/Broadband στη HOL

Μέσα στο κατακαλόκαιρο η Διοίκηση της VODAFONE ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογήσει την μεταφορά στην HOL του εξοπλισμού και 30 συναδέλφων που απασχολούνται στο ADSL/Broadband με αντάλλαγμα το 18,5% των μετοχών της HOL. Δηλαδή προκειμένου η VODAFONE να αποκτήσει το πακέτο μετοχών της HOL, οι συνάδελφοι καλούνται να πληρώσουν την «νύφη» με ανασφάλεια και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους. Πρόκειται για μια ακόμηαπόπειρα μείωσης του προσωπικού, μετά την μεταφορά 40 συναδέλφων του τμήματος FNM στην εταιρία-εργολάβο KINTEC και την εξώθηση σε παραίτηση 80 συναδέλφων πέρυσι το καλοκαίρι.

Απολύσεις στην Παριμπάς

Προκλητικά, αιφνιδιαστικά και μεθοδευμένα η γαλλική τράπεζα Παριμπάς, που λειτουργεί στην Ελλάδα, αποφάσισε να προχωρήσει σε απολύσεις δώδεκα εργαζομένων, στο τμήμα λίζινγκ. Προηγουμένως, είχε ζητήσει αναβολή της συνάντησης στις αρχές Σεπτέμβρη, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις αρχές Αυγούστου, αποφεύγοντας να τους ενημερώσει για τις προθέσεις της ενόψει της συγχώνευσης τμημάτων της με την Τράπεζα Πειραιώς. Η στάση αυτή αποκαλύπτει την μεθόδευση της τράπεζας, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτήν την προκλητική ενέργεια, και μάλιστα ανενόχλητη από τον κυρίαρχο συνδικαλισμό της ΟΤΟΕ στο χώρο των τραπεζών, που απλώς μετράει απολυμένους στον κλάδο. Το μόνο που ζήτησε είναι ...τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης, για να ανακληθούν οι απολύσεις.

Το τελευταίο διάστημα οι τραπεζίτες, και κυρίως των ξένων τραπεζών, καταπατούν παράφορα κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος, απολύοντας όποτε θέλουν όσους θέλουν, ακόμα και βάζοντας λουκέτο και αποχωρώντας, όπως έκανε τον περασμένο Μάρτιο η Αμέρικαν Εξπρές πετώντας στην ανεργία περίπου 70 εργαζόμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers