Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

«ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΠ»


Για μια ακόμη φορά φάνηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το αληθινό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Μετά το αστυνομικό πογκρόμ και την καταστολή στα Εξάρχεια, οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη βρέθηκαν στο στόχαστρο της «πράσινης» καταστολής.

Μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας – Εργοδοσίας ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και βόμβες κρότου – λάμψης στους εργάτες της ζώνης του Περάματος που διεκδικούσαν τα δίκαια αιτήματά τους .

Φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και τη Ζώνη είναι τα πρώτα θύματα της αντεργατικής κατασταλτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αφού και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια μετά από τόσες μέρες απεργίας για να μην ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι του Πειραιά, να μην ξεπουληθεί στην COSCO, βρίσκονται αντιμέτωποι με την κοροϊδία από μεριάς κυβέρνησης.

Μια κυβέρνηση η οποία, αντί να καταργήσει την επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η ΝΔ, όπως είχε προεκλογικά υποσχεθεί, καλεί τους εργαζόμενους να λύσουν την απεργία διαπραγματευόμενη με την κινέζικη εταιρεία για νέες παραχωρήσεις και σε άλλους χώρους του λιμανιού. Σύμμαχος της τα ΜΜΕ και οι επιχειρηματίες οι οποίοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα ευπαθή εμπορεύματα που δεινοπαθούν στο λιμάνι και φυσικά για τα κέρδη τους ενώ κατηγορούν και κατασυκοφαντούν την καταπιεζόμενη εργατική τάξη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζομένων στη Ζώνη και το λιμάνι του Πειραιά , θεωρώντας ότι ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλία για μαζική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο λιμάνι τις επόμενες μέρες.

Το καμιά ανοχή καμιά ανακωχή είναι το σύνθημα που πρέπει να κυριαρχήσει στους εργαζόμενους προετοιμάζοντας μέσα από τις διαδικασίες τους, Γενικές Συνελεύσεις και Επιτροπές Αγώνα τη συνολική αντιπαράθεση με την αντεργατική πολιτική της νέας κυβέρνησης στην εργασία, τους μισθούς, τις συντάξεις και την ασφάλεια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 15 Οκτώβρη 2009


Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers