Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση Σωμ.Εργαζομένων Vodafon για την Απεργία.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την απορρόφηση των συναδέλφων που απασχολούνται στο ADSL/Broadband

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η πρώτη απεργία που κήρυξε και πραγματοποίησε χθες το Σωματείο μας σε επίπεδο επιχείρησης, ήταν επιτυχημένη. Συνάδελφοι απέργησαν σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρίας και σε όλες τις πόλεις. «Πάγωσαν» όλες οι νέες εργασίες σε σταθμούς και γινόταν μόνο επίβλεψη της λειτουργίας του δικτύου. Η αναμονή στην εξυπηρέτηση πελατών αυξήθηκε σημαντικά σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Τα γραφεία στον Κηφισό «άδειασαν» καθώς μόνο ελάχιστοι συνάδελφοι εργάστηκαν. Έτσι αποδείξαμε ότι οι εργαζόμενοι είμαστε ο πιο σημαντικός και απαραίτητος «πόρος» της εταιρίας, και από την δική μας εργασία μεγαλουργούν κολοσσοί όπως η VODAFONE. Αποδείξαμε ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν είμαστε έρμαια στο έλεος της Διοίκησης, αλλά έχουμε ανάγκες και δικαιώματα, που μπορούμε να τα υπερασπιζόμαστε με δυναμικές μορφές πάλης όπως η απεργία. Η επιτυχία της χτεσινής μας απεργίας έθεσε τις βάσεις για πιο αποτελεσματικές διεκδικήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στις δυο απεργιακές μας συγκεντρώσεις στο Χαλάνδρι και τον Κηφισό συμμετείχαν συνολικά περίπου 250 άτομα. Πολλοί συνάδελφοι -μεταξύ τους κι αυτοί που θίγονται άμεσα από την μεταφορά του ADSL/Broadband στην HOL- έμειναν για πολλές ώρες στις συγκεντρώσεις προσπαθώντας να πείσουν και τους υπόλοιπους να συμμετάσχουν στην απεργία. Μαζί μας βρέθηκαν συμπαραστάτες σωματεία και απλοί εργαζόμενοι από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ευρύτερα.

Δεν έλειψαν οι προσπάθειες από μεριάς της Διοίκησης να υπονομεύσει την απεργία. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η απεργία κάποιοι προϊστάμενοι πίεζαν διαρκώς τους συναδέλφους να δηλώσουν «άμεσα» αν θα συμμετάσχουν, επιχειρώντας έτσι να εκβιάσουν μια αρνητική απάντηση ή -αν δεν το κατάφερναν αυτό- να καλύψουν εγκαίρως το κενό θέσης, για να αποφύγουν κάθε αντίκτυπο της απεργίας στην «εύρυθμη λειτουργία». Καταγγέλουμε ιδιαίτερα τις ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ προϊσταμένων που με διάφορες απειλές πίεζαν συναδέλφους να μην απεργήσουν, φόρτωναν τα αυτοκίνητά τους με εργαζόμενους για να τους περάσουν από τα πάρκινγκ, ειδοποιούσαν συναδέλφους που είχαν βάρδια στον Κηφισό να πάνε στην Λυκόβρυση να εργαστούν για να μην έρθουν σε επαφή με την απεργιακή συγκέντρωση κλπ. Με όλα αυτά αποδεικνύουν τον πανικό τους μπροστά στην ενότητα και την αντίσταση των εργαζομένων και κάνουν την επιτυχία της απεργίας ακόμη μεγαλύτερη. Ο φόβος που καλλιεργήθηκε και καλλιεργείται, δεν κατάφερε να αποτρέψει τους συναδέλφους από την απεργία. Είναι βέβαιο ότι ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζονται τους εργαζόμενους θα έχει γρήγορα τα αντίθετα αποτελέσματα και θα φέρει ακόμη περισσότερους συναδέλφους μαζί μας.

Συνάδελφοι,

Όλοι όσοι δεν εργαστήκαμε χθες δηλώνουμε «ΑΠΕΡΓΙΑ» στις σχετικές φόρμες: Intranet -> Services -> Absence -> στην φόρμα συμπληρώνουμε Type of Absence: without pay και Reason of Absence: Strike.

Επιμένουμε στο αίτημά μας οι συνάδελφοι που απασχολούνται στο ADSL/Broadband να μην μεταφερθούν στην HOL αλλά να απορροφηθούν σε αντίστοιχα τμήματα της εταιρίας. Το Σωματείο μας σύντομα θα απαιτήσει από τη διοίκηση απάντηση στο αίτημά μας και θα καταθέσει τις προτάσεις του για τα επόμενα βήματα σ’ αυτή την διεκδίκηση.

Τέλος, συνάδελφοι σας καλούμε να στηρίξετε το σωματείο μας με τη συμμετοχή σας στις εκλογές αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 17:30-21:00 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 10:00-15:00, στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β (3ος όροφος).

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Επικοινωνία: www.pasevodafone.gr - info@pasevodafone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers