Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Πανελλαδική συγκέντρωση και διαμαρτυρία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών το Σάββατο 28/11/2009

Με αποφάσεις των συντονιστικών και συνελεύσεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, το επόμενο Σάββατο 28/11/2009, διοργανώνεται πανελλαδική κινητοποίηση διαμαρτυρίας, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11.00 και πορεία προς τη Βουλή.
Η κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί πριν τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου, αλλά γίνεται πολύ πιο κρίσιμη με τις δηλώσεις για κατάργηση του πίνακα.
Οι ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ συναντιούνται με την υπουργό την Πέμπτη 19/11. Οι πρώτες ερμηνείες της «μεταβατικής περιόδου» που εξήγγειλε η Διαμαντοπούλου, είναι προκλητική κοροϊδία, αφού ούτως ή άλλως στέλνει όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές στο εξεταστικό σφαγείο του ΑΣΕΠ, ακυρώνοντας την προϋπηρεσία χρόνων.
Είναι κρίσιμη η συνάντηση και ο συντονισμός ωρομίσθιων από πολλές πόλεις πανελλαδικά.
Η κινητοποίηση της 28/11 μπορεί να είναι το πρώτο μαζικό και αποφασιστικό βήμα, η πρώτη απάντηση στην πρόθεση του υπουργείου να διατηρήσει την ωρομισθία καταργώντας την προϋπηρεσία των ωρομίσθιων. Επιπλέον τη Δευτέρα 30/11 η ΟΛΜΕ διοργανώνει πανελλαδική στάση εργασίας και διαδήλωση στο Υπουργείο
Παιδείας.


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers