Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ.

Κάθε απόπειρα αναμονής, εξυπηρετεί την κυβέρνηση

Συνεδρίασε την Τρίτη 17/11 το Δ.Σ. της ΔΟΕ για να συζητήσει τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου και την απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.
Μετά την πρώτη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας την Κυριακή 15/11 θα περίμενε κανείς το αυτονόητο: την απόφαση αγωνιστικών πρωτοβουλιών που να δηλώνουν τη μαχητική αντίθεση του εκπαιδευτικού κινήματος στις προκλητικές, βαθιά αντιδραστικές δηλώσεις της υπουργού και στο σχεδιαζόμενο νόμο.
Αντί αυτού, το Δ.Σ. της ΔΟΕ, με ψήφους ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ απέρριψε τις προτάσεις που κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις για στήριξη της κινητοποίησης των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση (ωρομισθίων και αναπληρωτών) στις 28/11 στα Προπύλαια, απεργιακή κινητοποίηση στο ΥΠΕΠΘ για τις 30/11 και παρέπεμψε τη συζήτηση στην ολομέλεια προέδρων.
Την αμέσως επόμενη ημέρα, στη κοινή σύσκεψη των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ δεν πάρθηκε απόφαση για καμία απολύτως κοινή αγωνιστική πρωτοβουλία. Είναι φανερό ότι στα γρανάζια ενός τηλεφωνήματος για συνάντηση και διευκρινίσεις από την Υπουργό, η πλειοψηφία του Δ.Σ. ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ έχασε την «αντίσταση» της στις κυβερνητικές επιλογές. Είναι σκόπιμο να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δεν εξέδωσε Δελτίο τύπου γιατί δεν υπήρχε συμφωνία για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση.
Τότε, τα πέντε μέλη της ΠΑΣΚ έβγαλαν δικό τους στο οποίο ανέφεραν ότι η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι θα καταργήσει την ωρομισθία, ότι θα καλύψει τα κενά εντός 10 ημερών κι ότι εντός της ημέρας (2/10/2009) θα δώσει λύση για την εγκύκλιο που καταργεί τη βεβαίωση εγγραφής από το Νηπιαγωγείο στην Α’ Δημοτικού. Τίποτα απ’ αυτά δεν επιβεβαιώθηκε.
Αντίθετα, ένα μήνα μετά η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε ανερυθρίαστα ότι έκανε λάθος που έκανε προσλήψεις για να καλύψει τα κενά γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι υπεράριθμοι (τουλάχιστον 1000 είναι ακόμα τα κενά στην Α’ βάθμια με βάση τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΠΘ) κι ότι ωρομίσθιοι κι αναπληρωτές θα υπάρχουν πάντα.
Η ζωή, αργά ή γρήγορα αποδεικνύει την αλήθεια.
Είναι φανερό ότι η λογική του κυβερνητικού συνδικαλισμού, του συνδικαλισμού που πολιτεύεται με τη φημολογία ότι κάτι θα δώσει, που επιδιώκει τον εφησυχασμό των εκπαιδευτικών, που «συμβουλεύει» τις ηγεσίες των κυβερνήσεων να προσέχουν τους τρόπους τους για να μη δημιουργούν αντιδράσεις, είναι ο συνδικαλισμός της ήττας.
Για το εκπαιδευτικό κίνημα οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι βάση συζήτησης. Διεκδικούμε τα αιτήματά μας για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για κατάργηση της ελαστικής εργασίας, για μαζικούς διορισμούς, ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση. Θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια μοιράσματος της φτώχιας, θα αποκαλύψουμε κάθε απόπειρα συναίνεσης, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα μαχητικό αποφασιστικό κίνημα ανατροπής. Καλούμε τις Γ.Σ. να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος με πρώτες το Σάββατο 28/11 στα Προπύλαια και τη Δευτέρα 30/11 στο ΥΠΕΠΘ.

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers