Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ Α.Ρ.Μ.Ο για τον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

( ΑΡ.Μ.Ο)

ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ 2010



Προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών, στα χνάρια των αντιλαϊκών προϋπολογισμών των κυβερνήσεων της ΝΔ, πρότεινε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένας προϋπολογισμός που θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 9,2% το 2010 από 12,2% φέτος, κι όχι την ανακούφιση των εργαζομένων, αν γίνει νόμος θα δυσχεράνει τη θέση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και θα ευνοήσει την αστική τάξη.

Ο προϋπολογισμός του 2010 αυξάνει τους φόρους κατά 3,5 δισ. ευρώ (προβλέψεις για το 2010: 54,1 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεις πραγματοποιήσεων για το 2009: 50,6 δισ. ευρώ).

Η αύξηση των φόρων επιβαρύνει δυσανάλογα τους μισθωτούς. Ταυτόχρονα μειώνονται τα φορολογικά βάρη των επιχειρήσεων. Τη στιγμή που ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων μειώνεται(!) κατά 7,2% σε σχέση με φέτος, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων αυξάνεται κατά 4,4%, οι έμμεσοι φόροι αυξάνονται κατά 5,7% κι οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (καπνού κ.α.) αυξάνονται κατά 9,4%.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τις καταγγελίες που έκανε στο παρελθόν, διατηρεί άθικτους κι ενσωματώνει στο νομοθετικό φορολογικό της οπλοστάσιο ακραία αντιλαϊκούς νόμους της ΝΔ, όπως την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1 μονάδα και την μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων κατά 10 ολόκληρες μονάδες.


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers