Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Απόφαση του Συντονιστικού των Φοιτητικών Συλλόγων


Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ ’08 ΕΜΠΝΕΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Πολυτεχνείο, 07/12/2009

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που και διαδήλωσαν μαχητικά χθες και σήμερα, αψηφώντας τον ασφυκτικό τρομοκρατικό κλοιό που προσπάθησαν να επιβάλουν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της.
Η μηδενική ανοχή, η «προληπτική» καταστολή, οι επιθέσεις της αστυνομίας με τις εκατοντάδες αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις δε στάθηκαν αρκετά για να εμποδίσουν και να διαλύσουν τις μαζικές κινητοποιήσεις – διαδηλώσεις, ενάντια στην πολιτική που πριν ένα χρόνο είχε δολοφονήσει τον Αλέξη, στην πολιτική που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας. Καταγγέλλουμε δυναμικά και αποφασιστικά τη σκληρή επίθεση καταστολής και συκοφάντησης του κινήματος, την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που στόχο έχουν όχι μόνο τη ματαίωση των σημερινών κινητοποιήσεων αλλά και το τσάκισμα οποιασδήποτε δυνατότητας για δυναμική επανεμφάνιση του μαθητικού, φοιτητικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος απέναντι στα νέα μέτρα που προωθούνται από την πολιτική της κυβέρνησης, της ΝΔ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ σε εκπαίδευση και εργασία..
Γιατί η νέα κυβέρνηση έρχεται ως οδοστρωτήρας των δημοκρατικών ελευθεριών να δώσει παραδείγματα καταστολής και τρομοκράτησης. Δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου και τρομο-υστερίας προσπαθεί να κάμψει τις κοινωνικές αντιδράσεις που ξέρει ότι θα υπάρξουν και θα αποτελέσουν εμπόδιο απέναντί στη πολιτική της – χαρακτηριστικά σημειώνουμε τις δίκες των μαθητών που καταλαμβάνουν τα σχολεία, τις 300 αναίτιες προσαγωγές στην πορεία της 17ης Νοέμβρη, τις 600 των τελευταίων κινητοποιήσεων.
Η δε προκλητική, αυταρχική και δολοφονική στάση της αστυνομίας (που στιγματίστηκε και από τον επιθετικό τραυματισμό διαδηλώτριας από μοτοσικλετιστή της ομάδας Δ) στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες 6 και 7 Δεκέμβρη έρχονται ακριβώς να επιβεβαιώσουν την παραπάνω διαπίστωση. Φοβούνται τους αγώνες της νεολαίας, τους αγώνες που καλούν το σύνολο της κοινωνίας να αντισταθεί στην πολιτική του κυβέρνησης, στην πολιτική που θέλει την κρίση να περνάει πάνω από τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας και των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την κατάπτυστη στάση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που μετά από απόφαση των τριών αντιπρυτάνεων – σε ανοιχτή επικοινωνία προφανώς με το Υπουργείου «καταστολής» του πολίτη –προβαίνει σε επί της ουσίας κατάργηση του ασύλου, απαγορεύοντας την είσοδο στους χώρους της Νομικής και της Πρυτανείας της μαζικής πορείας των φοιτητών, μαθητών κα εκπαιδευτικών, παρατάσσοντας τις δυνάμεις καταστολής έξω από τα εν λόγω κτίρια. Η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν απροκάλυπτη και σαφής κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως συνέβη και στο ΑΠΘ, στο οποίο μάλιστα υπήρξαν και συλλήψεις εντός του ασύλου. Ενάντια στην συντονισμένη επίθεση που δέχεται το άσυλο θα παλέψουμε μαζί με το μαζικό κίνημα να το προασπίσουμε.
Ολόκληρη η Ανακοίνωση

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers