Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ!


Στις 20 του Γενάρη στην Άμφισσα, αρχίζει η δίκη των δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Κορκονέα και Σαραλιώτη.
Μία δίκη που διεξάγεται 13 μήνες μετά τη δολοφονία, μακριά από την Αθήνα, παρά τις δύο αιτήσεις της οικογένειας για το αντίθετο. Μία δίκη που συντονισμένα, το σύστημα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αγαστή στήριξη των ΜΜΕ θέλουν να περάσουν στα «ψιλά» των ειδήσεων», υποβιβάζοντας και υποβαθμίζοντας το γεγονός.
Γι αυτό και επιλέγουν η δίκη να γίνει χρονικά μακριά από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του ’08, αλλά και τις πρόσφατες επετειακές κινητοποιήσεις, που καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.
Αυτοί που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων θέλουν να ξεμπερδεύουν επιτέλους με το Δεκέμβρη, να τον σβήσουν από τη μνήμη της νεολαίας και των εργαζομένων που κατά χιλιάδες αντιστέκονταν καθημερινά σ’ ολόκληρη τη χώρα απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί, τις μέρες του Δεκέμβρη. Θα ‘θελαν πολύ να ξεχαστεί η κοινωνική έκρηξη και οι αιτίες της, που εδράζονται στην σκληρή καταπίεση που επιβάλλει καθημερινά στις ζωές μας η πολιτική του κεφαλαίου και των εκφραστών της.
Αυτή την πολιτική που εφάρμοσε με συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ και που σήμερα συνεχίζει αμείωτα το ΠΑΣΟΚ.
Που επιτίθεται σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που παγιώνει την ελαστική εργασία, που ετοιμάζει τη νέα φοροεπιδρομή, που επιχειρεί την εφαρμογή του συνόλου της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.
Που εντείνει, αναβαθμίζει και οξύνει την κρατική τρομοκρατία, την καταστολή και την επίθεση εν συνόλω στα δημοκρατικά δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα.
Γιατί, παρόλο που το ΠΑΣΟΚ και ο Χρυσοχοίδης εμφανίζονται ως δήθεν θιασώτες του «εκδημοκρατισμού» των δυνάμεων της καταστολής με το Υπουργείο «Προστασίας του … Πολίτη», η ίδια η πραγματικότητα συνηγορεί για το αντίθετο: όργιο εκατοντάδων προσαγωγών και συλλήψεων στο δόγμα της προληπτικής καταστολής, αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας και στις γειτονιές, ωμή παραβίαση και σχέδια κατάργησης του Ασύλου, φασιστικές επιθέσεις.
Με τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς νεολαίων και μεταναστών να συμπληρώνουν το πεδίο.
Η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες απαιτείται για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας απέναντι στη συνολικότερη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και ΕΕ, υπό την πλήρη στήριξη της ΝΔ ώστε να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.
Ένα χρόνο μετά, όσο το αιτήματα του Δεκέμβρη παραμένουν ανεκπλήρωτα και όσο οι ίδιες οι αιτίες και η πολιτική που τον πυροδότησαν βαθαίνουν, όσο οι δολοφόνοι του Γρηγορόπουλου παραμένουν ατιμώρητοι, τόσο η μάχη θα συνεχίζεται.
Οι Κορκονέας και Σαραλιώτης, σε αντίθεση με τους Μελίστα (δολοφόνος του μαθητή Καλτεζά το 1985) και Καλαμπόκα (δολοφόνος του Νίκου Τεμπονέρα το 1991) που «έπεσαν στα μαλακά» πρέπει να καταδικαστούν σκληρά, πολιτικά και πρακτικά, μαζί με τους πολιτικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.
Η μαζική παρουσία των φοιτητικών συλλόγων, των φοιτητών, των μαθητών και των εργαζομένων στην Άμφισσα την ημέρα που ξεκινά η δίκη μπορεί να ασκήσει πολιτική πίεση σε αυτή την κατεύθυνση.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ
• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ


Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 20 Γενάρη και ώρα 09:00 στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας

Η αναχώρηση των πούλμαν θα γίνει στις 6:00 από το Μουσείο στην Πατησίων
ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers