Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ!
ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!
Σήμερα, η εργατική τάξη και ο λαός μίλησε! Απέρριψε κατηγορηματικά την επαίσχυντη Συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Η Συμφωνία αυτή βάφτηκε ανεξίτηλα με το αίμα τριών αθώων εργαζομένων της Marfin. Η συμφωνία δεν έχει καμία τύχη! Έχει ήδη ηττηθεί στη συνείδηση του λαού! Η τεράστια επιτυχία της απεργίας και οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, σε όλη την Ελλάδα, απηχούν και εκφράζουν τις διαθέσεις εκατομμυρίων για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ, για να καταργηθεί στην πράξη.
Η κυβέρνηση απομονώθηκε πλήρως κοινωνικά και πολιτικά. Ο μόνος δρόμος που της έμεινε ήταν η μαζική τρομοκρατία του νέου πραίτορα Χρυσοχοίδη, ο χημικός πόλεμος, οι τροχοφόρες αστυνομικές δυνάμεις. Ένας τεράστιος αντιπερισπασμός και μια τερατώδης προβοκάτσια των σκοτεινών μηχανισμών του κράτους κατά του μαζικού εργατικού κινήματος. Σήμερα, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι εργατικές λαϊκές ελευθερίες που κατοχυρώθηκαν με αίμα πνίγηκαν στην ασφυξία των χημικών που εξαπολύθηκαν κατά των εργαζομένων που διαδήλωναν μαχητικά.
Σε αυτό το πλαίσιο, και μόνον σε αυτό, μπορεί να ενταχθεί και να ερμηνευθεί η δολοφονία των τριών εργαζομένων, που βρέθηκαν «φυλακισμένοι» από την απεργοσπαστική εργοδοσία, μέσα στη  στην τράπεζα της Μαρφίν από την εργοδοτική απεργοσπασία! 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Αυτό είναι σίγουρο. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν υποχώρησαν, δεν διαλύθηκαν μπροστά στις ορδές των βαρβάρων της ΕΛΑΣ. Ανασυντάχθηκαν και αντιμετώπισαν με σθένος στις οδομαχίες, τους «πράσινους» Πραίτορες και τα τροχοφόρα της Αστυνομίας. Αυτή η αυθεντική, μαζική αυτοάμυνα της νεολαίας και του λαού δείχνει ένα καινούριο, μαχητικό πνεύμα που ανατέλλει.
Ένα πνεύμα που έδειξε την τεράστια δυναμική του. Που ξεπέρασε τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και δημιούργησε νέες προϋποθέσεις και δυνατότητες για τον αγώνα των εργαζόμενων. Η κατακραυγή χιλιάδων εργαζόμενων ενάντια στην ηγεσία, ειδικά της ΓΣΕΕ, ακόμη και στην ίδια τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δείχνει τις διαθέσεις ρήξης με την πολιτική της και τη δυνατότητα για μια ενωτική υπέρβασή της από ένα ταξικό, ενωτικό εργατικό κίνημα. Το πρόβλημα το έχει τώρα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Η θα ακολουθήσει τις διαθέσεις των εργαζόμενων η θα ανατραπεί.
Η μαζική δράση του ταξικού εργατικού κινήματος δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την τυφλή, αναποτελεσματική και πολιτικά αξιοποιήσιμη από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους, βία των τυχοδιωκτικών ομάδων που δρουν στις πλάτες και σε βάρος του μαχητικού εργατικού κινήματος. Αυτές οι ομάδες πρέπει να απομονωθούν από όλες τις δυνάμεις που δρουν στο όνομα της μαζικής ταξικής πάλης και σύγκρουσης
Μια νέα σελίδα της ιστορίας άνοιξε. Και σφραγίστηκε με τη μεγαλύτερη πολιτική εργατική απεργία και διαδήλωση της μεταπολίτευσης. Η ανεξάρτητη πολιτική παρέμβαση των εργαζομένων, αυτός ο πολιτικός γίγαντας που  κοιμόταν, αφυπνίστηκε. Ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά το πρώτο, κρίσιμο βήμα έγινε. Η ελληνική εργατική τάξη και ο λαός της χώρας έστειλαν μήνυμα ελπίδας, αντίστασης και ανατροπής του νέου Μεσαίωνα, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η συμφωνία δεν θα περάσει
Ο λαός θα την ακυρώσει στην πράξη
Όλοι μαζί για μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα!
Για ένα νικηφόρο εργατικό κίνημα αντίστασης για την ανατροπή του μεσαίωνα που φέρνει η συμφωνία ΠΑΣΟΚ ΔΝΤ ΕΕ αυτής της πολιτικής
 ΌΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Τυπώστε-Διαδώστε την Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers