Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Γελοιοποιούν το συνδικαλιστικό κίνημα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΠΟΕΣΥ, ΤΡΙΤΗ 7.9.2010


Την από καιρό διατυπωθείσα πρόταση του Ασύνταχτου Τύπου και των τεσσάρων συνεργαζόμενων σχημάτων (μαζί με τους Φαϊνάνσιαλ Κράϊμς, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο –ΕΣΗΕΑ και Παρατύπως-ΕΣΠΗΤ) υπό την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση,για αποχή των δημοσιογράφων από την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού του ΔΝΤ στην ΔΕΘ την Κυριακή, ο πρόεδρος και η κεντροαριστερή (!;) πλειοψηφία δεν την έθεσαν καν προς συζήτηση στο σημερινό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Κι αυτό παρά τα περί του αντιθέτου λεχθέντα στον υπογράφοντα από τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σταμ. Νικολόπουλο και πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μακ. Βοϊτσίδη.
Να τα πιάσουμε όμως από την αρχή. Από την τελευταία (πριν τις θερινές διακοπές) συνεδρίαση του δσ της ΕΣΗΕΜΘ την 14η Ιουλίου έθεσα το ζήτημα αυτό, ζητώντας από τα υπόλοιπα μέλη να σκεφθούν την πρόταση και μετά το 15αύγουστο να το συζητήσουμε συγκεκριμένα. Στην αρχή με μισόλογα των Θεσσαλονικέων του τύπου: ενδιαφέρουσα πρόταση, να τη συζητήσουμε, να τη θέσουμε και στους Αθηναίους (κάτι σαν καλένδες έχει καταντήσει αυτό), μέχρι του προέδρου της ΠΟΕΣΥ: το βλέπουμε θετικά, να το συζητήσουμε στο δσ, να δούμε τι λένε και οι άλλοι, φθάσαμε παραμονές της ΔΕΘ και τίποτε συγκεκριμένο. Έστω να πούνε ότι διαφωνούν. Αλλά αυτοί ξέρουν να στρίβουν: δια της διολισθήσεως και με τα θα δούμε, περνάει ο καιρός χωρίς να κάνουν τίποτε απολύτως τα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Το Σαββατοκύριακο οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συνεργαζόμενων σχημάτων, Μαίρη Ευθυμιάτου και Γιάννης Αγγέλης, κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση στο δσ της ΠΟΕΣΥ το οποίο συνεδρίαζε σήμερα το πρωί (Όλη η πρόταση στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση του ιστολογίου μας). Παρά δε την υπόσχεση του προέδρου, αυτός δεν την έθεσε καν ως θέμα προς συζήτηση και ήθελε να κλείσει τη συνεδρίαση, αγνοώντας τελείως την πρότασή μας. Στο τέλος, αυτή που το έθεσε ήταν η Νατάσα Μποζίνη. Οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι άρχισαν τον χορό του χλευασμού: να μην το συζητήσουμε γιατί είναι γελοίο και αυτά είναι λαϊκσιμοί από κάποιους γραφικούς, είπε ο Τσαουσίδης. Ο οποίος ως εκπρόσωπος της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜΘ στο δσ της ΠΟΕΣΥ δεν επικοινώνησε καν με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ για τη διαμόρφωση της στάσης του. Δηλαδή, αυτός ψηφίζει κατά το δοκούν και όχι συμβουλευόμενους -έστω τους δικούς του; Ή αυτοί μας λένε ψέματα. Και τα δύο άλλωστε μπορούν να ισχύουν.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜΠΗΝ Λουκάς Μάστης και οι δύο εκπρόσωποι της ΕΣΠΗΤ Μοςς και Σπηλιοπούλου τάχθηκαν κατά της πρότασης, με κάποιους να ψελίζουν κάτι σαν: θα λείψουν οι δημοσιογράφοι από αυτό το γεγονός; Έλα ντέ, οι κολαούζοι της κάθε εξουσίας!. Μόνο ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων της Συσπείρωσης Γ. Γιουκάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να εξετάσουμε νέες μορφές αγώνα όπως η πρόταση αυτή και τον εκπρόσωπο της Μαχόμενης Γ. Ζαγκανά να προβληματίζεται, καταθέτοντας πρόταση για μία συνολική ρήξη και αντίδραση στα κυβερνητικά μέτρα. Από τους παλαιο+νεό Πασόκους δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από το να υπηρετούν ως παπαγαλάκια της κυβέρνησή τους. Μετά απ’ όλα αυτά η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε, χωρίς τα μέλη να αναφερθούν στην δυσμενή κατάσταση που βιώνουν όλοι οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα, ούτε αποφάσισαν κάτι για να κάνουμε στη ΔΕΘ, όπου συρρέουν συνδικάτα και εργαζόμενοι απ’ όλη την Ελλάδα.

Πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι κάποιοι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι; Το λιγότερο, γιατί η στάση κάποιων ως υπάλληλοι των αφεντικών τους αποδεικνύονται στις κρίσιμες καταστάσεις, πολύ περισσότερο τώρα που η κατοχική κυβέρνηση των ΔΝΤ-ΕΕ έχει στραγγαλίσει τους εργαζόμενους. Άλλωστε οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται! Να τους χαίρονται όσοι τους ψηφίζουν. Εμείς όρθιοι θα συνεχίσουμε με το μόνο που μας έχει απομείνει και ξέρουμε: ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Καιρός είναι περισσότεροι συνάδελφοι να δούν τη δυνατότητα να οργανώσουμε αυτόν τον αγώνα χωρίς τις σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες, μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και πρωτοβάθμιες πρωτοβουλίες, με συγκεκριμένο πρόγραμμα συσπείρωσης των συναδέλφων σε μία αγωνιστική βάση.
Μπάμπης Μπίκας
Μέλος του δσ της ΕΣΗΕΜΘ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers