Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ή ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ,"ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τρόικας και των βιομηχάνων στην περιοχή μας έδειξε για άλλη μια φορά πως η δουλικότητα των τοπικών αρχόντων και της πλειοψηφίας των μαζικών φορέων της περιοχής μας καλά κρατεί. «Μια χούφτα άνθρωποι» βρεθήκαμε έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα για να διαδηλώσουμε ενάντια στο μνημόνιο,τις μειώσεις των μισθών, την κατάργηση των επιδομάτων, την επιβολή της «δια βίου εργασίας», τα λουκέτα των καταστημάτων και τη νέα φτώχια που έφερε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι περισσότεροι προτίμησαν να βρεθούν μαζί του, χειροκροτώντας τον για τη νέα αποβιομηχάνιση της περιοχής, για την θλιβερή πρωτιά στην ανεργία και την μαύρη εργασία, που θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, γιατί θέλει να μας κάνει όλους φτωχούς και τα παιδιά μας σκλάβους των 200 ευρώ χωρίς κανένα ασφαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα!
Ήταν όλοι εκεί να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό που βυθίζει τη χώρα στη φτώχεια και στο χάος, ενός πρωθυπουργού που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, αφαιρώντας τους εισοδήματα, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα ολόκληρων γενεών της εργατικής τάξης!
Ήταν εκεί σύσσωμη και η «συνδικαλιστική αριστοκρατία», όλοι οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, γραβατωμένοι και χαμογελαστοί για να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό που ετοιμάζει νέες μειώσεις μισθών και ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας!
Αυτοί που με περίσσια υποκρισία πριν λίγες μέρες είχαν βγάλει από την γκαρνταρόμπα τους τη στολή του αγωνιστή και εγκαλούσαν τον Υπουργό των Οικονομικών (τώρα τον αγκάλιαζαν και τον φιλούσαν) για όλα τα αμαρτήματα της κυβέρνησης, φορώντας πλέον το κοστουμάκι του υπάκουου ραγιά, του θεσμικού και υπεύθυνου συνομιλητή αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η διαπλοκή και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός καλά κρατεί.
Αλήθεια γιατί κατάπιαν τη γλώσσα τους οι όψιμοι αγωνιστές, οι λαλίστατοι συνδικαλιστές,του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και προτίμησαν να βρεθούν με την πλευρά του δήμιου και πως θα δικαιολογηθούν αύριο στους εργαζόμενους για την στάση τους;
Οι εργαζόμενοι της περιοχής και ολόκληρης της χώρας έναν δρόμο έχουν μόνο, τον δρόμο των ολόπλευρων, μαζικών, ενωτικών αγώνων με την ταξική πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος γυρίζοντας την πλάτη στους προσκυνημένους συνδικαλιστές, στις ενδοτικές κυβερνητικές παρατάξεις και στα συμβιβασμένα συνδικάτα τους.
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers