Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη με εργαζόμενους στα ΜΜΕ.



Οι εργαζόμενοι στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, δέχονται βάρβαρη επίθεση από την εργοδοσία. Μειώσεις μισθών, μαζικές απολύσεις, τρομοκρατία στους εργασιακούς χώρους. Και, ασφαλώς, τα πράγματα γίνονται χειρότερα λόγω της ύπαρξης μιας συνδικαλιστικής ηγεσίας έτοιμης να συμβιβαστεί και να ξεπουλήσει τα πάντα.
Στη συνέντευξη που δημοσιεύουμε, τέσσερις εργαζόμενοι του τύπου περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους του κλάδου. Πρόκειται για την Μαρία Λούκα εργαζόμενη στο «Κόκκινο» και το περιοδικό Ε, τον Τάσο Αναστασιάδη εκπρόσωπο των εργαζομένων στον ΔΟΛ, την Αφροδίτη Πολίτη εργαζόμενη στην Ελευθεροτυπία και την εργαζόμενη στο Βήμαγκαζίνο Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου.
Στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν δεν μας μεταφέρουν μόνο τη μαύρη εικόνα καταπίεσης, λογοκρισίας και ανελευθερίας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Παράλληλα μας μιλούν για τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται από την πλευρά των εργαζομένων. Μια τέτοια μάχη αντίστασης είναι και η απεργία που έχει προκηρυχτεί από τα 13 σωματεία του τύπου για αύριο Τρίτη 30/11. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ -τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι- ενωμένοι να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης στην εργοδοσία αλλά και στη συμβιβαστική συνδικαλιστική τους ηγεσία.
Αναδημοσίευση απο το aformi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers