Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Την ώρα που κυβέρνηση – ΔΝΤ –ΕΕ –ΕΚΤ κηρύσσουν «καθεστώς έκτακτης ανάγκης», λεηλατούν μισθούς και συντάξεις, στέλνουν χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία, ιδιωτικοποιούν δημόσιους οργανισμούς και με fast truck εκποιούν τον δημόσιο χώρο, ποινικοποιούν την πολιτική και συνδικαλιστική δράση και την χαρακτηρίζουν τρομοκρατία προωθούν την αντιμεταναστευτική υστερία, τον κοινωνικό εκφασισμό, στήνουν σκηνικό μεσοπολέμου: δολοφονίες, βασανιστήρια μεταναστών, συνέχιση του δουλεμπορίου, 300 πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών: «μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας, για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας»,
Ο ΣΕΦΚ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία πείνας των 300 προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι διεκδικούν αυτονόητα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Ο ΣΕΦΚ καταγγέλλει τη συκοφαντική επίθεση ενάντια στον δίκαιο αγώνα τους. Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να αφήσει να περάσει η προπαγάνδα ότι για τα δεινά μας ευθύνονται οι μετανάστες που εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της παγκόσμιας φτώχειας και του ληστρικού δανεισμού από τις τράπεζες αναζητούν την επιβίωσή τους στις χώρες του δυτικού κόσμου.
  • Καλούμε τους εργαζομένους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο κίνημα για την αξιοπρέπεια των μεταναστών απεργών πείνας.
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους έλληνες εργαζομένους.
  • Κανένας μετανάστης ανασφάλιστος. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαρτήτως αν έχουν χαρτιά ή ασφάλιση. Να δοθεί αμέσως άσυλο στους απεργούς πείνας.
  • Όχι στο φράκτη-αίσχος, τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.
  • Καταγγελία της σύμβασης με την ΕΕ (Δουβλίνο 2) που εγκλωβίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα – ελεύθερη πρόσβαση από την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν.
  • Να μπει τέλος στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων.
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers