Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Για ένα απεργιακό κέντρο διαδικτιακής ενημέρωσης,κινητοποίησης και επικοινωνίας.

22/02/2011
Η πρωτοβουλία μας για μία ενιαία,πανελλαδική και καθολική προσπάθεια κάλυψης της απεργίας απο blogs και ιστοσελίδες,δέν βρήκε την ανταπόκριση που ορίζουν οι ανάγκες της περιόδου.
Η πλειοψηφία των blogs που απευθυνθήκαμε αγνόησε την δημόσια και ιδιωτική μας έκκληση και οι ιστοσελίδες προτίμησαν να οργανώσουν 2 χωριστές καλύψεις,παρά το γεγονός ότι έγκαιρα (με mail)είχαμε στείλει την πρότασή μας.
Προφανώς και ο καθένας βάζοντας τις δικές του προτεραιότητες,έχει το δικαίωμα να οργανώνει την παρέμβασή του με όποιο τρόπο επιθυμεί και κρίνει προσφορότερο για αυτό το οποίο πιστεύει και υπηρετεί.
Αυτό όμως που δέν συμβαδίζει με τη συντροφική αλληλεγγύη και τη συναγωνιστική διάθεση,που ήταν σαφής και ορατή στην πρόθεσή μας,είναι η αγνόηση και η υπεροπτική αντιμετώπιση (ιδιαίτερα απο το radiobuble).
Το λάθος μας προφανώς είναι ότι μέσα απο μία "ρομαντική" διάθεση προσπαθούμε να βρούμε δρόμους και τρόπους που θα φέρουν κοντά μεμονωμένες προσπάθειες και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός ισχυρού,αξιόπιστου και ανατρεπτικού μέσου που θα παρεμβαίνει,θα επηρεάζει και θα κινητοποιεί.
Το λάθος μας ήταν ότι παρά το γεγονός ότι περιγράψαμε τις δυσκολίες,πιστέψαμε ότι ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός θα μπορούσε να παρακάμψει προσωρινά έστω τα εμπόδια.
Αλλα δέν πήραμε υπ' όψιν μας,ότι σε αυτό το δρόμο υπάρχουν "μπάζα" που φαίνονται αδιαπέραστα.Οι φιλοδοξίες,ο εγωισμός,τα επιχειρηματικά προτάγματα,η εμπορική αξιοποίηση,οι πολιτικές φιλίες και η δυσπιστία,δυστυχώς κυριάρχησαν.Λανθασμένα πιστέψαμε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και οι αναγκαιότητες που παράγει θα διαμόρφωναν άλλο κλίμα και μεγαλύτερες απαιτήσεις.
Απο την πλευρά  μας θα κάνουμε με τις μικρές γνώσεις και δυνατότητες αυτό που κάθε φορά κάνουμε σε κάθε σημαντικό γεγονός με μοναδικό και αποκλειστικό κριτήριο το σπάσιμο του τείχους της σιωπής που επιβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ και η κρατική τρομοκρατία.

Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα (copy-paste)στη σελίδα σας σε μέρος και  με τρόπο που επιθυμείτε.Είτε ώς ανάρτηση,είται στις πλαϊνές στήλες με τη βοήθεια των εργαλείων που διαθέτουν οι πάροχοι.
Είναι αυτονόητο ότι κάθε πρόταση και προσφορά  που θα εμπλουτίσει την προσπάθεια είναι δεκτή. Οποιος επιθυμεί να αναπαράγει την προσπάθεια πανελλαδικής απεργιακής κάλυψη που βοηθούν συναγωνιστές και σύντροφοι απο Αθήνα,Γιάννενα,Θεσσαλονίκη και Πάτρα. μπορεί να επικοινωνήσει στo mail μας για πληροφορίες και συμμετοχή ς antistasi.gr@gmail.com.


iframe src="http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=d215973512/height=550/width=470" scrolling="no" height="550px" width="470px" frameBorder="0" allowTransparency="true" >��ε�γία 23 Φλεβά�η 2011
(στην αρχή βάζετε < και στο τέλος >)

21/02/2011
Σύντροφοι και φίλοι,για άλλη μία φορά,έστω και καθυστερημένα, απευθυνόμαστε πρίν απο ένα σημαντικό γεγονός,την απεργία στις 23 του μήνα για να γίνει μία προσπάθεια συγκροτημένης και ενιαίας ενημέρωσης στη ροή πληροφοριών μέσω του διαδικτύου.
Είναι περιττό μάλλον να εξηγεί κανείς την αναγκαιότητα του μέσου εκείνου που θα συμβάλλει μέσα απο ένα αξιόπιστο και σοβαρό λόγο, στην κινητοποίηση,στην άποψη και την ενεργοποίηση των εργαζομένων,των νέων ανθρώπων,των γυναικών και των ανέργων,για την αντίσταση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα,την αντεπίθεση στον ανελέητο πόλεμο που έχει κηρύξει η αστική τάξη απέναντι στη ζωή,τις ανάγκες,τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις την κοινωνικής πλειοψηφίας.
Αυτό είναι κοινός τόπος όλων των πολύ αξιόλογων,ατομικών ή συλλογικών εγχειρημάτων που έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτιο τον τελευταίο χρόνο και μέσα απο την δική τους οπτική,πολιτική ,ιδεολογική και αισθητική προσέγγιση,επιχειρούν να αμφισβητήσουν τον κυρίαρχο λόγο και να ρηγματόσουν την κεντρική πηγή διαμόρφωσης της "κοινής γνώμης",το κυβερνητικό -κρατικό κέντρο παραγωγής ενημέρωσης και πληροφόρησης.
Η δράση,η εδραίωση και η αποτελεσματικότητα αυτού του κέντρου εντοπίζεται ακριβώς στη συνέπεια και τη συνέχεια στην εκφορά του λόγου,της θέσης,της αισθητικής και της ιδεολογίας εντέλει που αναπαράγει σε κάθε πτυχή είτε πολιτική είτε πολιτιστική του παραγόμενου έργου του.
Στο διαδίκτιο,τα blogs και οι εναλλακτικές ιστοσελίδες είναι η μοναδική ανάσα "παρα"πληροφόρησης,απέναντι στον εσμό της κρατικής προπαγάνδας,που παραπληροφορεί,διασύρει αγώνες και αγωνιστές,διασπύρει ψέμματα,εδραιώνει και καλλιεργεί την κυβερνητική θέση και οπτική, μετατρέπει σε μαζική στάση και ιδεολογία τη θέση και τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των συμμάχων της.Το κέντρο αυτό είναι και θα παραμένει ισχυρό,όσο η εργατική τάξη δέν μετατρέπεται απο τάξη υποτελής,ώς τάξη εξουσίας για τα συμφέροντά της.
Με την έννοια αυτή δέν προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε στο επίπεδο της ενημέρωσης  αυτό που ακόμη είναι ζητούμενο στο πεδίο των αγώνων και της ταξικής πάλης.
Θα ήταν αυταπάτη να θεωρεί κανείς ότι μπορεί σήμερα να διαμορφωθεί  απέναντι στο κυρίαρχο αστικό κέντρο το αντίστοιχο εργατικό κέντρο πληροφόρησης.Όταν η ταξική ενότητα είναι ζητούμενο,όταν η διαμόρωση ενιαίων στόχων και αιτημάτων είναι ζητούμενη,όταν ακόμη και η συμπόρευση στις απεργίες και τις διαδηλώσεις είναι ακατόρθωτες.
Δυστυχώς όμως αυτό που κυριαρχεί σήμερα,είναι η πολυδιάσπαση,η προτίμηση στις ατομικές επιλογές,η ανάθεση στο στενό κομματικό λόγο και η εμπορική ή επιχειρηματική εκμετάλλευση αυτής της αναγκαιότητας.    
Ωστόσο μπορούμε απο σήμερα,να εγκαινιάσουμε μία διαδικασία που θα αμφισβητεί την κυριαρχία του ατομικού ή "συλλογικού" μοναχισμού στο διαδίκτιο.Προσοχή.!!Δέ θεωρούμε ότι η διαφορετικότητα και η πολυχρωμία που προσφέρει το διαδίκτιο δέν είναι χρήσιμη και ωφέλιμη.Απεναντίας,είναι συστατικό στοιχείο που στην πράξη αντιπαρατίθεται στη μονοχρωμία της αστικής ιδεολογίας και προπαγάνδας.Αυτό που προτείνουμε είναι,τουλάχιστον σε κρίσιμες για το κίνημα στιγμές να διαμορφώνεται ένα ενιαίο κέντρο ροής πληροφοριών,ενημέρωσης και κινητοποίησης που στόχο θα έχει να ενεργοποιεί,να διαδίδει ειδήσεις και γεγονότα,να ενημερώνει για δράσεις και πρωτοβουλίες,να αποκαλύπτει και να αναλύει. Συστατικό στοιχείο λειτουργίας του θα είναι οι ίδιοι οι αγωνιστές,οι διαδηλωτές και οι απεργοί.
Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να γίνει κάτι τέτοιο ανάμεσα σε blogs και ιστοσελίδες που "αναφέρονται" στην εργατική προοπτική,συμβάλλουν στην πρακτική της αντιπληρόφορησης,φιλοδοξούν να προσθέσουν τη δική τους ψηφίδα στο παζλ της ανατρεπτικής "τάσης" του διαδικτίου.
Ένα δοκιμασμένο απο παλιά απο τη σελίδα μας εργαλείο  που μπορεί να εξασφαλίσει τη διασπορά της είδησης και τη συμμετοχή στην "παραγωγή" της είναι το COVERITLIVE*. 
Σε αυτό το εργαλείο μπορούν να εμφανίζονται άμεσα μηνύματα-σχόλια απο χρήστες η/υ στο αντίστοιχο πεδίο,μηνύματα απο twitter*,φωτογραφίες και video.
Όσοι  σ/φοι διαχειρίζονται blogs ή ιστοσελίδες μπορούν να αντιγράψουν τον κώδικα(html) σε ένα απο τα εργαλεία που παρέχουν οι εταιρίες (gadget blogspot k' wordpress)και βάζοντάς το στο σημείο της σελίδας που επιθυμεί ο καθένας να αναμεταδίδουν το ίδιο περιεχόμενο.
Όποιος επιθυμεί γίνεται "συνεργάτης" στη διαχείρησή του και μπορεί να βάζει και να βγάζει πράγματα απο το "εργαλείο".
Το κινητό τηλ(μήνυμα,φωτο.video).που όλοι έχουμε μπορεί να γίνει μέσο άμεσης και πρωταρχικής ενημέρωσης που σε συνδιασμό με το παραπάνω εργαλείο μπορεί να αποκτήσει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
Εάν κάποιος σ/φος γνωρίζει και θέλει να συμβάλει σε αυτή τη διαδικασία,θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσει είτε εμπλουτίζοντας στην κατεύθυνση και τα μέσα που ανέφερα,είτε ενημερώνοντας για άλλα που δέν είναι γνωστά.
  
*Υπάρχει λογαριασμός,εάν θέλετε δημιουργούμε άλλον.
*Πρόταση για θεματικό κατάλογο δημοσίευσης(hastag) όπου  βάζοντας (#)και τον τίτλο ταξινομούνται οι δημοσιεύσεις μέσω twitter.#strikegr23.Λειτουργεί ήδη το #23fgr
Το παραπάνω κείμενο στάλθηκε  ώς πρόταση σε blogs και ιστοσελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers