Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ενημέρωση απο για την απεργία στα ΜΜΕ

Η 4ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ
 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ  

Περίπου 800 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, τυπογράφοι, διανομείς, παραγωγοί κ.α.) συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για την πραγματοποίηση απεργιακής διαδήλωσης.
Η 4ήμερη απεργία (6πμ Πέμπτης – 6 πμ Δευτέρας) έχει επιτυχία σχεδόν 100% καθώς καμία εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε ενώ δεν μεταδίδονται ειδήσεις και ενημερωτικά προγράμματα από ραδιοσταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια.
Τα τέσσερα κεντρικά αιτήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι: όχι απολύσεις, όχι μειώσεις μισθών, όχι «ελαστικές μορφές» εργασίας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.
Στη συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ υπήρχαν πανό των ΕΤΕΡ, Financial Crimes, ΕΣΗΕΑ, Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου & ΠΑΜΕ, ΠΟΕΣΥ.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία είχε οργανώσει τις καθιερωμένες ομιλίες και διαδήλωση.
Αυτή τη φορά όμως οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το «δρόμο διαμαρτυρίας» των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Με παρέμβαση εργαζομένων του ΔΟΛ απαιτήθηκε να αποφασιστεί από το Διασωματειακό όργανο (όλα τα σωματεία του χώρου των ΜΜΕ) η επέκταση της απεργίας και για τη Δευτέρα το πρωί ώστε να αποφευχθεί η εκτύπωση (τη Δευτέρα το πρωί) και η κυκλοφορία φύλλων. Οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ πρότειναν να μην γίνει η πορεία αν οι συνδικαλιστές των σωματείων δεν συνεδρίαζαν και αυτή η πρόταση έγινε αμέσως αποδεκτή από τους συγκεντρωμένους.
Μετά από μια ώρα όπου οι εργαζόμενοι απαιτούσαν τη συνεδρίαση του Διασωματειακού και η πλειοψηφία των μελών του αρνιούνταν να μιλήσει στο μικρόφωνο, τελικά το Διασωματειακό συνεδρίασε κάτω από την πίεση των εργαζομένων και αποφάσισε απεργία μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρα μόνο για τις εφημερίδες-περιοδικά (όχι για ράδιο-τηλεόραση).
Τα σωματεία των ΜΜΕ καλούν όλους τους εργαζομένους να τους βοηθήσουν ιδιαίτερα το πρωί (6πμ) μπροστά σε ραδιοφωνικούς-τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες.
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Διασωματειακό για να αξιολογήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα.
Ν.Αξαρλής
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers