Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος οι αυταπάτες, νέος γύρος αντιπαράθεσης με στόχο τη νίκη κ' την ανατροπή.

Αγωνιστική Παρέμβαση Τελωνειακών (Α.Π.ΤΕ)
apteteloniakon.blogspot.com

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! απεργούμε 12-13 Σεπτέμβρη


Ολοκληρωτικός πόλεμος!
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της (Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη) απέναντι στους εργαζόμενους.Ακραία φτώχεια, μαζική ανεργία, διάλυση της δημόσιας διοίκησης, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. 
Οι μισθολογικές περικοπές διαδέχονται η μία την άλλη, η φορολογική αφαίμαξη δεν έχει όριο, προπαγάνδα και πόλεμος λάσπης κατά των δημοσίων υπαλλήλων (ιδιαίτερα του κλάδου μας) διαίρεση των εργαζομένων, κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που κερδήθηκαν με αγώνες.Η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, το περιβάλλον και ο πολιτισμός χαρίζονται στους ιδιώτες «επιχειρηματίες» και μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας για εργαζόμενους. Συνθήκες που έζησαν μόνο οι παππούδες μας μετά τον πόλεμο. Κάθε δόση δανείου της τρόικας σημαίνει μακελειό για το εισόδημα και τα δικαιώματα μας!

Όλα για τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών τοκογλύφων. Τροφοδοτούν τις τράπεζες με δεκάδες δις ευρώ(109 δις σε ρευστό και εγγυήσεις) που καταλήγουν στις τσέπες των μετόχων και των γκόλντεν μπόις είτε με τη μορφή των αυξημένων μερισμάτων είτε με άλλους τρόπους (αλήθεια γιατί τα ΜΜΕ «εξαφάνισαν» την είδηση για την υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της PROTON από το μεγαλομέτοχο της κ.Λαυρεντιάδη;)
Τι έχουν κάνει για τα 600 δις. που βρίσκονται στις τράπεζες της Ελβετίας; Για τη φορολογική ασυλία του πλούτου και των επιχειρήσεων; Τις διαβόητες off shore ;

Καταστρέφουν τη ζωή μας, διαλύουν την κοινωνία.
Πρέπει να τους διώξουμε ΤΩΡΑ!

Οι προχθεσινές δηλώσεις του κ. Βενιζέλου σκόρπισαν και τις τελευταίες αυταπάτες που καλλιεργούσε η ΠΑΣΚΕ (αλλά και η ΔΑΚΕ) για «διαφορετική μεταχείριση μας» από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο δημόσιο.
Το ζήτημα του μισθολογίου, και των εργασιακών σχέσεων είναι σημαντικότατα, αφορούν όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Δεν πρέπει να απομονωθούν από το σύνολο της επίθεσης που δεχόμαστε και αν δε τα αντιπαλέψουμε από κοινού κανείς κλάδος δε θα έχει «καλύτερη» τύχη σε βάρος άλλου κλάδου. Χρειάζεται ένα συνολικό πρόγραμμα δράσης που να βάζει τα θεμέλια της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Δεν χρειάζονται πυροτεχνήματα και λεονταρισμοί που να περιορίζονται μόνο σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους, διεκδικώντας μάλιστα καλύτερη μεταχείριση από μια βάρβαρη πολιτική.
Η διάσπαση των εργαζομένων διευκολύνει την επιβολή της ακολουθούμενης ισοπεδωτικής, αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής που διαχειρίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. (Δύο μέρες μετά την κήρυξη της απεργίας από τις διοικήσεις των τριών Ομοσπονδιών του ΥΠ. Οικ, ο υπουργός ανακοίνωσε την περικοπή του κινήτρου απόδοσης σε όλο το δημόσιο!).
Για εμάς είναι αναγκαίος ο συντονισμός όλων των εργαζομένων μέσα από γενικές συνελεύσεις, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την ανατροπή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της αντεργατικής πολιτικής, των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, της ΤΡΟΪΚΑΣ, του ΔΝΤ, του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, της Ε.Ε.
  • Άμεση σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης του κλάδου.
  • Ενιαία συνέλευση όλων των εργαζομένων στο ΥΠ.ΟΙΚ.
  • Να μην περάσει το μισθολόγιο της πείνας και του διοικητικού αυταρχισμού.
  • Όχι στη διάλυση και την υποστελέχωση των υπηρεσιών.
  • Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση στη ΔΕΘ το Σάββατο 10/9
Μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο οικονομικών στις 12 Σεπτεμβρίου στις 10.00πμ(Καρ. Σερβίας)

Να φύγουν αυτοί, όχι εμείς!

Δηλώστε συμμετοχή για τη μετάβασή μας στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο. Αναχώρηση 7π.μ από σταθμό Λαρίσης και επιστροφή το βράδυ. Πληροφορίες: 6973398296 Κουλούρης Σπ. & 6977806490 Ξυπνητός Μιχ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers