Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Oλοι στους δρόμους στις πλατείες , στις απεργίες

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ! 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε κοινό μέτωπο με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, προχωρούν ακάθεκτοι  στην εφαρμογή των πιο αντιδραστικών αντεργατικών μέτρων, σε συμφωνία με την ΕΕ και
το ΔΝΤ, μέσω των διαδοχικών μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ταυτόχρονα η κρίση επιδεινώνεται στην ευρωζώνη την ΕΕ και διεθνώς, με το χρέος «εκτός
ελέγχου» όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία, την Ιταλία, ακόμα και στις ΗΠΑ!
Παρά την ανοιχτή ομολογία της χρεοκοπίας της πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης –εργοδοτών, η κυβέρνηση εξήγγειλε την υλοποίηση ολόκληρου του κανιβαλικού Μεσοπρόθεσμου μέσα σε ένα μήνα! 
 • Με την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων μέσω των επιχειρησιακών ή μέσω της ασυδοσίας των εργοδοτών, που έχουν καρατομήσει τους μισθούς, την ώρα που η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο» και η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα.  
 •  Mε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τη διάλυση - ιδιωτικοποίηση κρίσιμων για το κοινωνικό σύνολο υπηρεσιών.  
 • Mε την τρομοκρατία της απόλυσης και της "αξιολόγησης" και ένα νέο φτωχολόγιο - μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους.
 • Με το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων στα μονοπωλιακά συμφέροντα που οδηγεί δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στη φτώχεια και την καταστροφή.
 •  Με το νέο φορολογικό σύστημα που θα φέρει νέα βάρη στους εργαζομένους, ενώ ήδη καλούνται να  πληρώσουν την «έκτακτη εισφορά» μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι.
Ακόμα με το νόμο για την παιδεία,που ψήφισε το καλοκαίρι το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, καταστρέφει το δημόσιο πανεπιστήμιο, διαλύει κάθε έννοια μορφωτικού και εργασιακού δικαιώματος, εισάγει δίδακτρα, καταργεί το άσυλο για να  επιβάλλει την λειτουργία του με όρους επιχείρησης, ενώ αυταρχικοποιεί τους ρυθμούς σπουδών για τους φοιτητές.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Η υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ,αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όμως οι μαχητικοί αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, το κίνημα των πλατειών, μαζί με τα δυναμικά κομμάτια του εργατικού κινήματος έδειξαν ότι μπορούμε να νικήσουμε με ανυποχώρητο, ενωτικό αγώνα. Απαιτείται σήμερα ένας παλλαϊκός – πανεργατικός ξεσηκωμός, μαζί με το φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν,για να επιβληθεί μια άλλη πολιτική που θα είναι βασισμένη στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ!
 •  Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Άρνηση– ανυπακοή στην πληρωμή των νέων χαρατσιών. 
 • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία. 
 •  Όχι στο ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας. 
 • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των  επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με
 • εργατικό-λαϊκό έλεγχο. 
 • Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες. 
 • Κατάργηση του αντιδραστικού, επιχειρηματικού Νόμου Πλαίσιου για την παιδεία.
 •  Απαγόρευση των απολύσεων. 
 • Πλήρης προστασία των ανέργων, επίδομα ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΔΕΙΟΥ
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers