Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Όχι άλλο δάνειο! Θέλουμε πίσω τη ζωή μας!

Το νέο μισθολόγιο ήρθε, για να σημάνει την πείνα και την εξαθλίωση για μας και τις οικογένειές μας. Τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας αυτού του μήνα ξεκινούν από τα 25 ευρώ! Είναι ευτελισμός να δουλεύουμε για τέτοιους μισθούς. Την ίδια στιγμή που για το 2011 διπλασιάστηκαν τα κονδύλια για τους συμβούλους των Υπουργών (ξέρετε, αυτούς που δεν διάβασαν το Μνημόνιο!).
Όταν συζητιόταν το μισθολόγιο, κάποιοι μας διαβεβαίωναν ότι εμείς είμαστε χαμηλόμισθοι. Πολλοί πίστευαν ότι αποκλείεται οι μισθοί μας να γίνουν χειρότεροι! Κι όμως, όσο παραμένουμε στα γραφεία και στα σπίτια μας, τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και χειρότερα. Πώς το είπε ο… κος Τόμσεν; Στη Βουλγαρία ο κατώτερος μισθός είναι 130 ευρώ!
Όταν ψηφίζονταν αυτά (και τα προηγούμενα) μέτρα, πολλοί συνάδελφοι δεν έκαναν απεργία, γιατί αν έχαναν δύο μεροκάματα δεν θα μπορούσαν να βγάλουν το μήνα. Πόσα μεροκάματα χάσαμε τώρα όλοι μαζί, επειδή όταν έπρεπε δεν αντιδράσαμε τόσο αποφασιστικά όσο οφείλαμε;
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΙΑΚΗ: δύο χρόνια συνεχώς οι μισθωτοί ματώνουν για να θησαυρίζουν οι Τράπεζες, το δημόσιο διαλύεται για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες, ο λαός ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας για να συνεχίζουν ανενόχλητοι την πολιτική τους καριέρα όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στα Μνημόνια, το ΔΝΤ και την απόλυτη φτώχεια!
ΓΙΑ 7η ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ: ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ. Στο μεταξύ όμως, έχουν χρεοκοπήσει οι οικογένειές μας, έχει χρεοκοπήσει ο λαός. Ποια είναι τελικά η χώρα; Οι Τράπεζες, τις οποίες ταΐζουμε συνεχώς με τα νέα δάνεια; Οι μεγαλοκαρχαρίες με τις off-shore εταιρείες, που φορολογούνται με 5%, ενώ οι μισθωτοί φορολογούμαστε με 35%; Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;
Η νέα δανειακή σύμβαση έχει ως όρους: από τα έσοδα του κράτους, πρώτα θα πληρώνουμε τους δανειστές μας, τους τόκους και τα τοκοχρεολύσια, και ό,τι περισσέψει θα πηγαίνει στις «πρωτογενείς δαπάνες», δηλ. στους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία και την παιδεία! Ζητούν 150.000 απολύσεις από το δημόσιο, να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός, να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις και το εφάπαξ και άλλα τέτοια. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;
Εδώ και τώρα πρέπει να σταματήσει αυτό! Μια ματιά στον πίνακα δαπανών του προϋπολογι-σμού είναι αρκετή για να κατα-λάβουμε ότι το πραγματικό πρό-βλημα του προϋπολογισμού είναι τα χρήματα που πάνε στους δα-νειστές, και όχι οι μισθοί και οι συντάξεις. Επιπλέον, όλα τα δά-νεια που παίρνουμε κατευθύνο-νται στο να πληρώνονται οι τόκοι, οι τραπεζίτες και τα νέα δάνεια…
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Δεν θέλουμε το δάνειό τους! Πρέπει να δώσουμε ένα τέρμα σε αυτές τις αδιέξοδες πολιτικές που χρεοκοπούν τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και ετοιμάζονται να χρεοκοπήσουν τους λαούς στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και αλλού.
Να βγούμε όλοι ξανά στους δρόμους, στις πλατείες, στις πορείες, στις καταλήψεις. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, με μια φωνή:

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ!
  • Να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους τόκους των δανείων στους τοκογλύφους: θα χρεοκοπήσουν αυτοί και όχι εμείς!
  • Να κατεβάσουμε τα μολύβια στις δουλειές! Δεν δουλεύουμε για την κυβέρνηση και τις πολιτικές της, δουλεύουμε μόνο για όσα χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία. Δουλεύουμε τόσο όσο μας πληρώνουν!
  • Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να υπογράφει την υποθήκευση του μέλλοντός μας.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!
Δεν θα περιμένουμε να απολυθούμε για να αντιδράσουμε.
Δεν θα υπονομεύσουμε άλλο το μέλλον των παιδιών μας.
Ο Ενιαίος Σύλλογος, όπως αποφάσισε η Γενική του Συνέλευση, είναι αναγκαίο να καλέσει όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου (ήδη τα νοσοκομεία κάνουν κινητοποιήσεις για το μισθολόγιο) για να συντονιστούμε για κοινές κινητοποιήσεις: παραστάσεις διαμαρτυρίας, απογευματινές πορείες, κλεισίματα δρόμων, ανυπακοή, επισχέσεις εργασίας, συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, πρακτικές αλληλεγγύης και ό,τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από κοινού οι εργαζόμενοι.
Να καλέσουμε μαζί μας τις επιτροπές ενάντια στα χαράτσια, τους απεργούς από τα εργοστάσια και τα ΜΜΕ, τους νέους που δεν έχουν μέλλον, τους συνταξιούχους των 400 ευρώ. Είμαστε η πλειοψηφία, ήρθε η ώρα να επιβάλλουμε τη δύναμή μας.
Δεν θα περιμένουμε κανένα «σωτήρα». Θα πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
Τώρα πια το ξέρουμε: ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ!
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση ΥΠΠΟ-1/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers