Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κείμενο εργαζομένων στο Customer Service της Θεσσαλονίκης


ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 30/01/2012


Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκαν στο cs της Θεσσαλονίκης 6 συνάδελφοι και παράλληλα δεν ανανεώθηκε η σύμβαση σε άλλους 2. Το 1/3 του τμήματος δεν υφίσταται πλέον.
Για την διοίκηση της εταιρίας όλα είναι ρόδινα. Προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν, λέγοντας, ότι ήταν επιλογή των συναδέλφων η παραίτηση. Εμείς απαντάμε, γιατί το γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι παραιτήσεις αυτές ήταν πριμοδοτούμενες από το HR. Και πώς να το ερμηνεύσουμε αυτό, όταν με την παραίτηση οι συνάδελφοι πήραν κανονικά την αποζημίωσή τους και το ποσό που αντιστοιχεί στο ταμείο ανεργίας.
Σας παρακαλούμε κύριοι της διοίκησης, μην παίζετε με τα νεύρα μας, γιατί αυτό το κάνετε καθημερινά στον χώρο εργασίας, αλλά κυρίως ΜΗΝ υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.
Σε μια χρονική περίοδο, όπου η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο, εσείς επιδοκιμάζετε και πληρώνετε κανονικά τις παραιτήσεις αξιόλογων συναδέλφων.
Και το ερώτημα που γεννάται είναι ΓΙΑΤΙ γίνεται αυτό. Πολύ απλά γιατί η διοίκηση θέλει ξεκάθαρα να απαλλαγεί από συμβάσεις αορίστου χρόνου, είτε γιατί επίκειται η φημολογούμενη ενοποίηση με την Vodafone, είτε γιατί επιχειρούν μια ολική εκκαθάριση προσωπικού και παραχώρηση εργασιών σε εργολάβους π.χ.Teleperformance.
Η τακτική της διοίκησης από δω και πέρα είναι ξεκάθαρη. Θα μας παρουσιάσει, με σοφιστική μέθοδο, (κάνοντας το άσπρο μαύρο), ότι παρά την απώλεια τέτοιου δυναμικού, ο φόρτος εργασίας είναι αντιμετωπίσιμος. Θα προσπαθήσει να μας πείσει με τα γνωστά meetings, ότι αν κάνουμε καλά την δουλειά μας, οι εναπομείναντες στο πεδίο της μάχης, δεν θα χάσουμε την δουλειά μας και ότι θα λειτουργήσει εύρυθμα το τμήμα.
Και για να μας εφησυχάσει ,μπορεί και να μας τάξει ότι ,θα δρομολογηθούν νέες προσλήψεις. Ξέρουμε καλά ότι αν προσλάβουν καινούργια άτομα, θα μπορέσουν αυτά να ενταχθούν στο τμήμα μετά από ένα μήνα στον οποίο εμείς θα τραβάμε τον εργασιακό γολγοθά μας. Αλλά το θέμα μας δεν είναι μόνο οι νέες προσλήψεις. Η εργασία εντατικοποιείται όλο και περισσότερο γιατί πέραν του αυξημένου φόρτου οι εργαζόμενοι αξιολογούνται καθημερινά με διάφορους ποσοτικούς δείκτες που ενισχύουν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, ενθαρρύνουν την διακπεραιωτική εργασία παραβλέποντας την ποιοτική εξυπηρέτηση. Οι ατομικοί στόχοι που τίθενται κάθε φορά είναι ανέφικτοι συχνά γιατί παραβλέπουν τον ανθρώπινο παράγοντα και ως προς τις διαφορετικές υποθέσεις που καλούνται να χειριστούν και ως προς τον τρόπο διαχείρισης τους, και δεν λειτουργούν για τον εργαζόμενο ως μέσο εξέλιξης του αλλά μέσω άσκησης μεγάλης ψυχολογικής πίεσης . Σε αυτήν επίσης συντελούν οι δυσμενείς τροποποιήσεις στα διαλλείματα (διαλλείματα στην αρχή ή στο τέλος της βάρδιας, μονομερές αλλαγές της τελευταίας στιγμής, μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ των διαλλειμάτων), που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο διαχείρισης του φόρτου εργασίας και μόνο, και η κατάργηση του mute από τις κονσόλες.Θα πρέπει να τους πούμε εν ετη 2012 τα αυτονόητα, ότι δεν είμαστε άλογα που τρέχουμε στον ιππόδρομο. Είμαστε άνθρωποι με προσωπικότητα, με οικογένειες, με αξιοπρέπεια, με προσφορά στην wind πριν ακόμη πατήσουν το πόδι τους στην εταιρία ως σωτήρες.
Σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ενημέρωση μας, ότι τα σχέδια της διοίκησης κινούνται με χειρουργική ακρίβεια και χωρίς αναισθητικό. Τι άλλο περιμένετε για να συσπειρωθείτε μπροστά στο εμπόδιο που ορθώνεται μπροστά μας. Αν δεν αντιδράσουμε τότε, το τέλος είναι αναπόφευκτο και ίσως ανούσιο να μιλάμε γι’ αυτό.
Έχουν στήσει ένα περιβάλλον εργασίας εξοντωτικό, όπου ο φόρτος του δεν είναι αντιμετωπίσιμος και παράλληλα ανοίγουν την πόρτα της εξόδου σε όσους δεν αντέχουν προσφέροντας τους μερικά ψίχουλα και ένα χτύπημα στην πλάτη για να τους αδειάσουμε την γωνιά. Και όλα αυτά στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους λειτουργώντας ως οδοστρωτήρες. Τα υπόλοιπα ακούγονται στα αυτιά τους σαν ρομαντικές ιδέες και αυτό συμβαίνει παντού γύρω μας.
Στην κατάσταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης που οδηγούν αυτό τον τόπο, συμβάλλει και η διοίκηση της WIND, οδηγώντας συναδέλφους στην χρόνια ανεργία και σε αδυναμία να ανταποκριθούν στην εκπλήρωση των στοιχειωδών υποχρεώσεων, της τροφής, της στέγασης. Μας δημιουργείται δίκαια το ερώτημα: τα στελέχη της εταιρίας κοιμούνται ήσυχοι όταν γίνονται οι εκτελεστές αυτής της τακτικής;
Εμείς δεν έχουμε σκοπό να υποκύψουμε στις πιέσεις και δεν θα παραιτηθούμε από την εργασία μας. Θέλουμε την δουλειά μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Ζητούμε:
  • Να αντικατασταθούν οι έξι (6) συνάδελφοι ώστε να επανέλθει το τμήμα στην ορθή του λειτουργία, να βγαίνουν τα διαλείμματα, τα ρεπό, οι άδειες.
  • Να μην εντατικοποιηθεί η εργασία μας.
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας.

Υπογραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers