Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων των ιδιωτικών σχολείων

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ
26/3/2012

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καταγγέλλει ότι οι σχολάρχες των ιδιωτικών σχολείων, οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων (κέντρων) ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης κρυμμένοι πίσω από την κυβέρνηση του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ)-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και τον πρόεδρο και εργοδότη 850 εργαζομένων των ιδιωτικών σχολείων των Αρσακείων, νέο υπουργό Παιδείας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, έχουν εξαπολύσει ολομέτωπο πόλεμο εναντίον των εργαζόμενων εκπαιδευτικών.  Η εργοδοτική ένωση «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-Europalso, με αγωγές επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις εσωτερικές διαδικασίες (εκλογές - γενική συνέλευση) του εργατικού σωματείου «Βύρωνας». Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (0ΕΦΕ) καταγγέλλει την πανελλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Λίγες μέρες πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών και μόλις έγινε υπουργός Παιδείας ο Μπαμπινιώτης κατέθεσε στις 22/3 προσθήκη-τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Γεωργίας, προκειμένου να ικανοποιήσει τους σχολάρχες των ιδιωτικών σχολείων. Στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων, φτιάχνει το σχολείο των μνημονίων, της αμάθειας, της απαξίωσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Σύμφωνα με την τροπολογία καταργείται η εκπαιδευτική νομοθεσία και οι απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών γίνονται παντελώς ανεξέλεγκτες, αφού τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ) δεν θα ελέγχουν την καταχρηστικότητά τους (εκδικητικές απολύσεις για συνδικαλιστική δράση, οικονομικές και θεσμικές διεκδικήσεις, διαφωνία για το πώς και το τι διδάσκουμε). Ο Μπαμπινιώτης εξυπηρετεί εκτός από την εργοδοτική ένωση (ΣΙΕΙΕ) και την ιδιοκτησία των Αρσακείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της οποίας είναι ο πρόεδρος της, αλλά και το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που έχει για πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδελφό του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. που διοικεί το Κολλέγιο Αθηνών.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Αρσάκεια, ο Μπαμπινιώτης ως πρόεδρος και εργοδότης των Αρσακείων απέλυσε τον Ιούλιο του 2011 2 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Τα αρμόδια ΠΥΣΔΕ του υπουργείου παιδείας απέρριψαν ομόφωνα τις απολύσεις διευθύντριας του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών με 17 έτη προϋπηρεσίας και καθηγητή μαθηματικών του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με 12 έτη προϋπηρεσίας. Πρόσφατη είναι η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπέρ των 2 εκπαιδευτικών, την οποία αρνείται να υπογράψει ο υπουργός και εργοδότης Μπαμπινιώτης…
Επίσης, με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα στους σχολάρχες να νοικιάζουν τις εγκαταστάσεις τους για «πολιτιστικούς, επιμορφωτικούς, ψυχαγωγικούς και αθλητικούς σκοπούς, εφόσον συμπλέουν με τη φύση του χώρου ως σχολείου, χωρίς να παρεμποδίζεται η παροχή υπηρεσιών γενικής εκπαίδευσης», μετατρέποντας τους χώρους του ιδιωτικού σχολείου σε «πολυχώρους» διασκέδασης. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ιδιωτικό σχολείο να καθορίζει ελεύθερα ποιες και πόσες ξένες γλώσσες θα διδάσκονται, οξύνοντας τις ταξικές διακρίσεις ανάμεσα στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των συναδέλφων στα ιδιωτικά σχολεία και θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις για την απόσυρση της μεθόδευσης που επιχειρεί να γκρεμίσει πλήρως την εκπαιδευτική πραγματικότητα στα ιδιωτικά σχολεία και να τα μετατρέψει σε χώρους δουλοπαροικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers