Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Aπόφαση αγώνα απο τους εργαζόμενους της ΤΙΜ


ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. 20/09/2012

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/09/2012
Προσυγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων) στις 11 π.μ.

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας συζήτησε τα θέματα:
- της μείωσης προσωπικού με την «εθελούσια» και της αύξησης της εντατικοποίησης
- της άρνηση της διοίκησης της επιχείρησης να προσλάβει νέο προσωπικό για την κάλυψη των χαμένων θέσεων εργασίας
- τoυ ενδεχόμενου νέων απολύσεων με οποιαδήποτε μορφή, είτε «εθελούσια» είτε ανάθεση σε εργολάβους τμημάτων και εργασιών (οι συνάδελφοι του field και της αποθήκης στη Μάνδρα φαίνεται πιο άμεσα να κινδυνεύουν).
- της πιθανής καταγγελίας από την διοίκηση της επιχείρησης της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που με αγώνες έχουμε κατακτήσει και μας εξασφαλίζει αξιοπρεπείς μισθούς.
- των νέων μέτρων που η κυβέρνηση με την Τρόικα και τους εργοδότες επιχειρούν να περάσουν και θα πλήξουν ακόμα πιο πολύ τα εισοδήματά μας και θα χειροτερεύσουν τις ζωές μας, αφού στο στόχαστρο είναι η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, μειώσεις στις παροχές στην υγεία και την παιδεία κ.λπ.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:
  • Να μην δεχτούμε μείωση του προσωπικού είτε με απολύσεις είτε με εργολαβίες. Να εναντιωθούμε  στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, που η διοίκηση δημιούργησε με την εκδίωξη των συναδέλφων μας. Ζητάμε την αναπλήρωση των χαμένων θέσεων εργασίας.
  • Να υπερασπιστούμε την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (δηλαδή τους μισθούς, τα επιδόματα, τα διαλείμματα) καθώς και τις συνθήκες εργασίας που έχουμε κατακτήσει. Καλούμε την διοίκηση της εταιρίας να εφαρμόσει την ΕΣΣΕ και να καταβάλει κανονικά τις ωριμάνσεις.
  • Να αρνηθούμε ως σωματείο να πληρώσουμε την κρίση για να σωθούν τραπεζίτες, χρηματιστές και βιομήχανοι και να να βυθιστούμε εμείς στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
  • Ως κομμάτι της υπόλοιπης εργαζόμενης κοινωνίας θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα συμμετάσχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26/09/2012 και θα διεκδικήσουμε να μην περάσουν τα νέα μέτρα αλλά και να καταργηθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι.
Με την συμμετοχή μας στην απεργία της Τετάρτης 26/9 αντιστεκόμαστε στα νέα μέτρα και ισχυροποιούμε πιο πολύ τις θέσεις μας για τα αιτήματά μας απέναντι στην εργοδοσία της WIND.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers