Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα να μιλήσουμε ΕΜΕΙΣ!

                                           ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/9/2012
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ 

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,
Το νέο πακέτο μέτρων 11.5 δις. ευρώ, που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με τους εκπροσώπους της τρόικα( ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), θα μετατρέψει σε «καμένη γη», ότι έχει απομείνει ακόμα από το ελάχιστο πλαίσιο κοινωνικού κράτους, που με σκληρούς αγώνες κατάκτησαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια της μεταπολίτευσης. 
Από τον ορυμαγδό των προηγούμενων μέτρων, η χώρα μας βυθίσθηκε σε πρωτοφανή ύφεση που ξεπέρασε ακόμα και τους δικούς τους υπολογισμούς, ενώ η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ξεπερνώντας μάλιστα όπως οι ίδιοι ομολογούν, σε ποσοστά ανεργίας στους νέους(54%), χώρες της Αφρικής και της Λ. Αμερικής! 
Είναι σίγουρο πως τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν την χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και τους εργαζόμενους και συνταξιούχους σε επιταχυνόμενη ανέχεια και φτωχοποίηση. 
Είναι προφανές ότι όπως τα προηγούμενα μέτρα που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2010 δεν ήτανε τα τελευταία όπως μας έλεγαν, έτσι και αυτά που προετοιμάζουν με το νέο μνημόνιο, δεν θα είναι ούτε τελευταία, ούτε προσωρινά, όπως μας λένε. 
Έχουν ξεκινήσει την λεηλασία της ζωής μας και των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών μας κατακτήσεων και δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. 
Στο βωμό της ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου και των εργοδοτών, έχουν μπει τα πάντα. Εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, χρόνος εργασίας, πενθήμερο, νέα αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας, μείωση των αποζημιώσεων – ελευθερία των απολύσεων, κ.ά. Ταυτόχρονα, μαζί με την συνεχή υποτίμηση της αξίας της εργατικής μας δύναμης, ξεπουλούν τον δημόσιο κινητό και ακίνητο πλούτο της χώρας, βγάζοντας ακόμα και νησιά στο σφυρί…
ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,
Απέναντι σε αυτή την επίθεση δε πρέπει να διστάσουμε, ούτε να επιλέξουμε ατομικές λύσεις. Ακόμη περισσότερο, μετά τους μεγάλους αγώνες και απεργίες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα, μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας και να ξαναμπούμε πιο δυνατοί στον αγώνα. 
Τώρα χρειάζονται αποφασιστικά βήματα στους χώρους δουλειάς, να σπάσουμε το κλίμα αναμονής, τρομοκρατίας και ηττοπάθειας, να ενισχύσουμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα τα σωματεία και τις συλλογικότητές μας. 
Με την αποφασιστική - μαζική συμμετοχή μας στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, να καταστήσουμε αυτή την απεργία, αφετηρία κλιμάκωσης που θα δώσει το μήνυμα στην κυβέρνηση και την τρόικα, πως τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα θα ανατραπούν. Προχωρώντας χωρίς διαχωρισμούς, να συγκροτήσουμε ένα πλατύ – ανεξάρτητο δημοκρατικό αγωνιστικό εργατικό μέτωπο στους χώρους δουλειάς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από όλους τους εργαζόμενους και τις εργατικές συλλογικότητες που θέλουν και επιδιώκουν την ανατροπή των μνημονίων της κυβέρνησης, της τρόικα και της Ε.Ε. 
Να οικοδομήσουμε τον συντονισμό των σωματείων και των ομοσπονδιών στους χώρους δουλειάς, μακριά από λογικές διάσπασης ανά συντεχνία ή κλάδο ή ακόμη χειρότερα υποταγής στα γραφειοκρατικά διαχειριστικά όρια των σημερινών ηγεσιών ΓΣΕΕ/ ΑΔΕΔΥ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers