Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κανείς στη δουλειά-όλοι στον αγώνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Βιώνουμε τη λεηλασία της ζωής μας από τη συγκυβέρνηση του κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, από την ιμπεριαλιστική τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά του λαού, για να επιβάλουν φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του καθεστώτος οι δηλωμένοι άνεργοι είναι 1.216.000 (24,4%), 1 στους 2 νέους, 1 στις 3 γυναίκες. Κάθε μέρα 1.000 εργαζόμενοι πετιούνται στον δρόμο.
Λεηλατούν μισθούς, συντάξεις, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, ελεύθερους χώρους, απαξιώνουν, υπονομεύουν και εμπορευματοποιούν τη δημόσια εκπαίδευση και υγεία. Τον Οκτώβρη θα επιβάλουν με νόμο την  πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), καθορίζοντας με απόφαση του υπουργού Εργασίας τον κατώτατο μισθό χωρίς επιδόματα και τριετίες και αφήνοντας ασύδοτους τους εργοδότες να μετατρέψουν τους χώρους εργασίας σε γαλέρες δουλοπαροικίας. Την ίδια ώρα στους δρόμους, αναβιώνοντας σκηνικό Μεσοπολέμου, τα μίσθαρνα όργανα του Κεφαλαίου, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους μηχανισμούς καταστολής, διεκδικούν με αίμα να τους αναθέσει η κοινωνία να «ξεβρωμίσει ο τόπος» από τον εσωτερικό εχθρό, τους μετανάστες.
Στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης οι εργοδότες με την πλήρη στήριξη του καθεστώτος εξαπολύουν τρομακτική επίθεση:
  • στα ιδιωτικά σχολεία ρίχνουν στην ανεργία όσους αντιστέκονται, ενώ το Υπουργείο Παιδείας αφαίρεσε 35 εκατομμύρια από τους μισθούς των καθηγητών και 25 εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χάρισε στους εργοδότες με μείωση μισθών από 20-40%. Μετά την 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία στις 12 Σεπτέμβρη, δόθηκε τρομοκρατική εντολή από το Υπουργείο Παιδείας προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να κοινοποιηθούν τα ονόματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που απεργούν…
  • Στα ξενόγλωσσα το στημένο από τους εργοδότες «σωματείο» υπέγραψε στις 6/9 «σσε-έκτρωμα» με ωρομίσθιο 3,52 Ευρώ μεικτά και μεικτά (2,96 καθαρά) και μισθό για πλήρες ωράριο 243 Ε. μεικτά (211 Ε. καθαρά).
  • Στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ενώ οι εργοδοτικές ενώσεις, ΟΕΦΕ-ΕΣΙΦΜΕΑ, διαφημίζουν στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης μειώσεις διδάκτρων 15% «ώστε η ελληνική οικογένεια να έχει πρόσβαση στα φροντιστήρια», κατέθεσαν στις 26 Ιούλη την πιο αντιδραστική εργοδοτική πρόταση για σύμβαση δουλοπαροικίας, από 40% - 50% μείωση για τον νομό Αττικής: (μείωση ωρομισθίου στα 8,80 Ευρώ μεικτά και 7,39 καθαρά από 13,57 μεικτά και 11,40 καθαρά που προβλέπει η ΣΣΕ που υπογράφει ο ΣΕΦΚ για το νομό Αττικής (-35,2%), κατάργηση επιδόματος γάμου(-10%), κατάργηση αποζημίωσης αδείας και καταβολής αποζημίωσης σε περίπτωση μη επαναπρόσληψης). Από τον Σεπτέμβρη κυκλοφορούν κοινό μοτίβο ατομικής ΣΣΕ δουλοπαροικίας με ωρομίσθιο 6 Ευρώ μεικτά (5 Ευρώ καθαρά) και αποδοχή ταπεινωτικών όρων εργασίας, το οποίο υποχρεώνουν τους εργαζομένους να υπογράψουν για να τους προσλάβουν... Τη «φιλανθρωπία» τους «προς την ελληνική οικογένεια» καλούνται να την πληρώσουν οι δουλοπάροικοι καθηγητές…  
 Οι εργοδότες (ΟΕΦΕ-ΕΣΙΦΜΕΑ) που κρύφτηκαν και κρύβονται πίσω από τα μνημόνια και τους μηχανισμούς καταστολής, αυτοί που εξαπολύουν την πιο σκληρή επίθεση στους εργαζομένους που υψώνουν τη δύναμη της ταξικής συνείδησης, αυτοί που με lock out και απολύσεις στέλνουν στην ανεργία όσους αντιστέκονται, ήρθε η ώρα να βρουν μπροστά τους όλους τους εργαζομένους που είναι αποφασισμένοι, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, τον εκβιασμό της ανεργίας και τις απολύσεις, να υπερασπιστούν τη ΣΣΕ, την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους.
Στις 26 Ιούλη απέναντι στην εργοδοσία βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί 4 πρωτοβάθμια σωματεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης (ΣΕΦΚ,ΣΕΦΙΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΙΕΛ ΑΧΑΙΑΣ, ΒΥΡΩΝΑΣ) που ύψωσαν κοινή δύναμη αντίστασης στην εργοδοτική τρομοκρατία, αποκαλύπτοντας τον ρόλο των ΟΕΦΕ-ΕΣΙΦΜΕΑ(ΣΕΦΑ), από το 1998 στη λεηλασία των ΣΣΕ, την ποινικοποίηση και την κατάργηση των σωματείων. Τα 4 πρωτοβάθμια σωματεία ξεσκέπασαν την εργοδοτική ένωση που απαιτεί υπογραφή ΣΣΕ δουλοπαροικίας, για να νομιμοποιηθεί η απλήρωτη, η μαύρη εργασία, οι απειλές και οι μηνύσεις αλλά και το lock out κερδοφόρων εταιρειών όπου υπάρχουν γενικές συνελεύσεις εργαζομένων και το παράλληλο στήσιμο διάδοχων επιχειρήσεων (Ένεκα Παιδείας-Πυξοίδα). Με την κοινή στάση τους έφεραν σε δεινή θέση την εργοδοσία, πήραν στα χέρια τους τη διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο εκβιασμός της ανεργίας, της φτώχειας και της μιζέριας δεν θα περάσει. Ο αυτόχειρας συνάδελφος στο Μεσολόγγι να είναι ο τελευταίος αδικοχαμένος συνάδελφός μας. Για να συνεχίσουμε να είμαστε δάσκαλοι και όχι «ειδικοί» σε αλογοδρομίες, χρειάζεται να συνεχίσουμε να στεκόμαστε όρθιοι μπροστά στους εργοδότες.
Αν θέλουμε να παραμείνουμε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και όχι παίκτες σε reality, σκιές αναλώσιμες που ξαφνικά θα χάνονται από τους χώρους εργασίας, χρειάζεται να συνεχίσουμε να υψώνουμε το πρόταγμα της αλληλεγγύης, να ενώνουμε τις γροθιές μας με τους συναδέλφους μας κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία.
 Ο ΣΕΦΚ χρόνια τώρα μπήκε μπροστά στον αγώνα για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν λύγισε μπροστά στις διώξεις, τις μηνύσεις, τις αγωγές. Δεν εξαγοράστηκε, δεν έκλεισε τα μάτια, δεν σιώπησε. Έτσι και τώρα, δεν υποτάσσεται στη νομιμότητα, δεν σκύβει το κεφάλι. Όλοι οι κλάδοι βρίσκονται στην ίδια θέση. Όλοι μαζί μόνο ένα δρόμο έχουμε: την ανυπακοή, την αλληλεγγύη, την αντίσταση, τη ρήξη και την ανατροπή…
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Για να ανατρέψουμε την  πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης χρειάζεται να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μαζί με τα ακηδεμόνευτα πρωτοβάθμια σωματεία της εργατικής δημοκρατίας των γενικών συνελεύσεων. Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας προϋπόθεση είναι η σύγκρουση με τον υποταγμένο καθεστωτικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που οδήγησε το εργατικό κίνημα στη συνδιαχείριση, και τη συναλλαγή, με αποτέλεσμα την ήττα, την αφομοίωση και την απαξίωση. Επί δεκαετίες λειτούργησε και λειτουργεί εδραιώνοντας την κυρίαρχη ιδεολογία της «επιχειρηματικότητας» και της «ανάπτυξης», αναπαράγοντας πελατειακές σχέσεις αλλά και εμπεδώνοντας την καταστροφική για τους εργαζομένους νοοτροπία της ανάθεσης, δημιουργώντας αυταπάτες ότι θα φέρουν οι εργατοπατέρες μόνοι τους τις ΣΣΕ στα χέρια των εργαζομένων. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει υπόθεση όλων μας η υπεράσπισή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.  Από μας εξαρτάται αν θα περάσει η δουλοπαροικία των ατομικών συμβάσεων, η απογοήτευση και η ήττα ή αν θα ανατρέψουμε, με τη δύναμη της βούλησης και της ταξικής συνείδησης τον πιο άγριο καπιταλισμό που γνώρισε ο τόπος.
Δεν υπογράφουμε καμία βλαπτική μεταβολή. Υπερασπιζόμαστε τη ΣΣΕ με γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις όποιον/α αποφασίζει να συγκρουστεί με την εργοδοσία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Δυναμώνουμε τον ΣΕΦΚ, συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις, μπαίνουμε μπροστά στις πανεργατικές και κλαδικές απεργίες, στις απεργιακές φρουρές στους χώρους εργασίας που γίνονται γαλέρες. Μαζί με τις ΕΛΜΕ προχωράμε τα μαθήματα Αλληλεγγύης και Αγώνα για μαθητές που βιώνουν τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης, ενάντια στην απαξίωση και διάλυση του δημόσιου σχολείου…
Όλοι την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη στις 7.00μμ στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, στα γραφεία μας.
Αντίσταση στις μνημονιακές ατομικές συμβάσεις δουλοπαροικίας –
 Κανείς μόνος του στην κρίση
Δυναμώνουμε το σωματείο,
 αλλάζουμε τη ζωή μας

Προσυγκέντρωση για το μπλοκ του ΣΕΦΚ: 10.30πμ, Μουσείο-Πολυτεχνείο
Κανείς στη δουλειά-όλοι στον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers