Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Θα παλέψουμε για να τους Νικήσουμε!

OΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 / 9
 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 / 10

Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση ανακοινώνει την πιο βάρβαρη επίθεση, συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών μέτρων. Όλα τα λόγια για «επαναδιαπραγμάτευση», ήταν ψευτιές για να μας «αφοπλίσουν», να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθιά στην κόλαση! Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, για να μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην απόλυτη φτώχεια. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, μαζικό ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου. Θέλουν να  μας κάνουν να πληρώνουμε χρυσάφι το νερό, το ρεύμα, τις συγκοινωνίες, την περίθαλψη. Βία και απειλές απέναντι στους αγώνες. Το μέτωπο τρόικας-εργοδοσίας επιδιώκει την επιστροφή στο 6-ήμερο και σε δουλειά μέχρι και 70 ώρες/εβδομάδα και έως τα βαθιά γεράματα!! Για να μας κάνουν δούλους, ανθρώπους χωρίς ζωή. Μηχανήματα που θα παράγουν πλούτο και κέρδη για τους λίγους.
Έχουμε καταλάβει στο πετσί μας για λογαριασμό ποιανού δουλεύουν τα μνημόνια. Μας λένε «να σώσουμε την Ελλάδα» και όλα τα δις των δανείων πηγαίνουν στους -ξένους και ντόπιους- τραπεζίτες και εργοδότες, οδηγώντας  το λαό στα χρέη, την ανεργία, την εξαθλίωση, την ξενιτιά. Μας λένε «για να μείνουμε στο ευρώ» και την ΕΕ, πρέπει να πεινάσετε, να μείνετε άνεργοι, να μην έχετε σχολεία και νοσοκομεία, να μην έχετε ούτε ευρώ στην τσέπη… Και τότε γιατί να μείνουμε; Μα για να σωθούν οι τραπεζίτες, για να μετατρέψουν τον κόσμο της δουλειάς σε φτηνό, εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό. Το χρέος δεν είναι δικό μας. Δεν πρέπει να πληρωθεί από εμάς.
Μια μεγάλη πόλωση δημιουργείται στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες στο έδαφος της κρίσης, ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και το κεφάλαιο, και όχιανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες, παλιούς και νέους, δημόσιους και ιδιωτικούς, όπως θέλουν να μας πείσουν οι φασίστες, το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και του κράτους, οι κυβερνήσεις και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Το σύστημα και ο συρφετός τους προπαγανδίζει ότι ο δρόμος είναι να «σφαχτούμε» μεταξύ μας οι φτωχοί, για να κάνουν τη δουλειά τους οι πλούσιοι. Τα συμφέροντά αυτών εξυπηρετούν τα πογκρόμ των φασιστών, η επίθεση στους αγώνες και τα κινήματα, η επίθεση στους αδύναμους και τους καταπιεζόμενους.  
Οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί υποτακτικοί τους, οδηγούν την κοινωνία σε κανιβαλισμό, σε μια τεράστια οπισθοδρόμηση. Στον πιο ολοκληρωτικό από όλους τους πολέμους, τον κοινωνικό, για μια ακόμα φορά ή θα εξεγερθούμε ή θα καταστραφούμε!
Και στον κλάδο του βιβλίου, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι οδυνηρή για εμάς τους εργαζόμενους. Οι εργοδότες, αφού θησαύρισαν μετά από χρόνια κερδοφορίας, αξιοποιούν πολύ καλά το νομικό οπλοστάσιο των μνημονίων και εκμεταλλεύονται την κρίση για τα ισοπεδώσουν όλα! Μαζικές απολύσεις (Metropolis, Ελευθερουδάκης, Ωκεανίδα), εταιρίες που τα αφεντικά τις κλείνουν (Π. Κυριακίδης – Ακρίτας), απλήρωτη δουλειά για μήνες (Καστανιώτης, Άγρα, Εστία, Σάκκουλας), εντατικοποίηση, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τρομοκρατική επιβολή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών (Παπασωτηρίου, Μεταίχμιο, Πατάκης, Σαββάλας, Χριστάκης, Μίνωας).
Απέναντι σε αυτή τη χιονοστοιβάδα στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να αντισταθούμε ατομικά. 
Να συσπειρωθούμε όλοι στο Σύλλογό μας. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε παντού τις αντιστάσεις και τα δικά μας συλλογικά όργανα αγώνα, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας. Ήδη σε αρκετούς χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι αντιστέκονται συλλογικά. Οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου μας να συνδεθούν μεταξύ τους καθώς και με το σύνολο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που ξεσπούν τριγύρω μας.
Τώρα που οι αυταπάτες για ατομικές λύσεις φαίνονται γυμνές, τώρα που όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν «θα περάσει η μπόρα», αλλά η κρίση και αυτή η πολιτική είναι για χρόνια και δεκαετίες, τώρα που καταλαβαίνουμε ότι η λύση δεν μπορεί να δοθεί από τα κοινοβούλια και την αναμονή, την ανάθεση σε κάποιους άλλους, να πάρουμε την ζωή και τους αγώνες στα χέρια μας!
 ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου του βιβλίου μαζικά και μαχητικά στην Πανεργατική Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η 24ωρη απεργία και μόνο αυτή μπορεί να είναι η απάντηση απέναντι στη συνεχή και αμείλικτη επίθεση που δεχόμαστε. Ωστόσο κρίνουμε αναγκαίο να στηριχτεί δυναμικά και να συνδυαστεί με την αυτοδέσμευσή μας αλλά και την απαίτησή μας για διαρκείς, πολύμορφους και δυναμικούς αγώνες εντός και εκτός των χώρων δουλειάς.
-      Παλεύουμε για να υπερασπίσουμε την ζωή μας.
-    Για αξιοπρεπή μισθό, σύνταξη και δουλειά. Δωρεάν παιδεία, υγεία, βασικά αγαθά αξιοπρεπούς διαβίωσης. Για συλλογικές συμβάσεις, για συλλογικές αντιστάσεις ενάντια στον αυταρχισμό, στις απειλές και την τρομοκρατία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς.
-    Να ακυρώσουμε στην πράξη όλους τους βάρβαρους μνημονιακούς νόμους, να διώξουμε την τρόικα, να ανατρέψουμε άμεσα τις δανειακές συμβάσεις, να φύγουν οι κυβερνήσεις. Να ανατρέψουμε τον κοινωνικό μεσαίωνα και το βάρβαρο και σάπιο σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Κυριακή 7 Οκτώβρη και ώρα 11:30 στα γραφεία μας. Για να συζητήσουμε όλοι μαζί πως θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας στον κλάδο και συνολικά.
Απεργιακή συγκέντρωση: Τετάρτη 26/9, 10.30 π.μ., Πολυτεχνείο (Πατησίων και Τοσίτσα)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers