Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γενικευμένη επίθεση απο την εργοδοσία

Συνάδελφοι!
Τις τελευταίες μέρες ζούμε την γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας εναντίον όλων μας.

Ο ALPHA ενώ έφερε ατομικές συμβάσεις με σφαγιαστικές, σε πολλές περιπτώσεις, μειώσεις μισθών, τώρα απολύει τους ηρωικούς συναδέλφους που αντιστάθηκαν και δεν υπέγραψαν. Έτσι φάνηκε ξεκάθαρα το εκβιαστικό δίλλημα  που έθεσε στους εργαζόμενους του σταθμού.  Και όσοι υπέγραψαν το έκαναν υπό την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης.  Πάρα ταύτα οι απολυμένοι συνάδελφοι μαζί με το σωματείο μας θα κινηθούν δυναμικά με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους.

Το STAR φοβούμενο την απίστευτη συσπείρωση του κόσμου και τις επερχόμενες απεργίες δεν έφερε ατομικές συμβάσεις. Προχώρησε όμως σε μονομερείς μειώσεις μισθών οι οποίες είναι καθ ολοκλήρου παράνομες!!! Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πως αρχικά θα κινηθεί νομική διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και ανέστειλαν προς το παρόν τις κινητοποιήσεις τους!  Κινητοποιήσεις που σίγουρα θα έρθουν αν η εργοδοσία στο μέλλον προχωρήσει αυθαίρετα σε νέες μειώσεις μισθών.

Το MEGA έφερε ατομικές συμβάσεις εκβιάζοντας τους εργαζόμενους πως αν δεν υπογράψουν θα τους κόψουν το επίδομα γάμου και όλως παρανόμως, το επίδομα των πενταετιών. Εκεί ήδη έχουν ξεκινήσει οι απεργιακές κινητοποιήσεις με πλήρη επιτυχία καθώς οι συνάδελφοί μας μάχονται δυναμικά!!! Η συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν  ήταν δυναμική και καθολική.  Μπορεί την Παρασκευή το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού να βγήκε στον αέρα χάριν στην... μεγάλη προσπάθεια κάποιων προϊσταμένων, που για ακόμη μια φορά έδειξαν το πόσο πολύ μας σέβονται και μας υπολογίζουν.  Κάποιοι απ αυτούς δείχνοντας ...υπερβάλλοντα ζήλο δούλεψαν σε άσχετα με την ειδικότητά τους πόστα στήνοντας και απεργοσπαστικό μηχανισμό που την τελευταία στιγμή αποτράπηκε από τους συναδέλφους μας. Παρόλα αυτά οι ηρωικοί τεχνικοί του MEGA δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμα πιο δυναμικά, αδιαφορώντας αν βγάζουν ή δεν βγάζουν τα δελτία τους!

Ο ΑΝΤ1 έφερε και αυτός ατομικές συμβάσεις! Εκεί πρόκειται να γίνει συνέλευση εργαζομένων την Δευτέρα για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις μας!

Συνάδελφοι!!! Και αυτήν την επίθεση θα την αποκρούσουμε αν καταφέρουμε να μείνουμε ενωμένοι! Συσπειρωθείτε γύρω από το σωματείο μας και μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!

Υ.Γ.1: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ MEGA ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!!!
Υ.Γ.2: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ! ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΠΧ ΜΕΧΡΙ 78 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
Y.Γ.3: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΝΕΑΣ Σ.Σ.Ε.  ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ. 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Ε.Τ.Ι.Τ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers