Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία του Συλλόγου για την καταστολή κατά τη γενική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη

Στις 26 Σεπτέμβρη, ημέρα της πανεργατικής απεργίας, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, ενάντια στην επέλαση των βάρβαρων μέτρων και του κοινωνικού μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν το κεφάλαιο, ντόπια και ξένα συμφέροντα και οι πολιτικοί υποτακτικοί τους, εξαθλιώνοντας και συνθλίβοντας τις ζωές μας ακόμα περισσότερο.
Το πρωί της Τετάρτης, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν προσχεδιασμένα και απρόκλητα σε ανοιχτή απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας, καλεσμένη από την «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου» και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου», όταν οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στο δρόμο με σκοπό να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία. Κυνήγησαν τους διαδηλωτές στα γύρω στενά, πολλοί χτυπήθηκαν και πάνω από 20 άτομα οδηγήθηκαν στην ασφάλεια, εκ των οποίων 12 έχουν συλληφθεί, ανάμεσα τους και μαθητές από σχολεία της περιοχής. Προληπτικές προσαγωγές έγιναν και στο σταθμό του μετρό στη Δάφνη (όπου καλούσε η «Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου»), ενώ στο Παγκράτι (όπου καλούσε η «Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου») οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν από την αστυνομία και παρεμποδίστηκαν από το να συμμετέχουν στην απεργιακή πορεία. Το όργιο της καταστολής συνεχίστηκε και στο κέντρο με ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, προσαγωγές και συλλήψεις. Το ίδιο απόγευμα και χωρίς καμία απολύτως αφορμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κύκλωσαν και προπηλάκισαν το συγκεντρωμένο κόσμο που είχε μαζευτεί στην πλατεία Γαρδένια για να διαμαρτυρηθεί για τα πρωινά γεγονότα. Τελικά, οι αστυνομικοί αποχώρησαν και ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου.
Ο Σύλλογος  Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, Αττικής καταγγέλλει τους ηθικούς και πολιτικούς αυτουργούς, τη συγκυβέρνηση του Κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τους μηχανισμούς καταστολής τους, για τη βίαιη επίθεση στους διαδηλωτές με τοξικά, ξυλοδαρμούς, μαζικές συλλήψεις, διώξεις με κακουργήματα, ποινικοποιώντας ακόμα και την χειρουργική μάσκα, ένα στοιχειώδες μέτρο αυτοπροστασίας των διαδηλωτών από τα χημικά. Ο Σύλλογος τέλος καταγγέλλει τη διαπόμπευση των συλληφθέντων με τις δημοσιεύσεις των φωτογραφιών τους από την αστυνομία και τα καθεστωτικά μέσα που πρωτοστατούν στη λογική του ρουφιανέματος. Οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί θέλουν με όλα αυτά  να παραδειγματίσουν και να κάμψουν την αγωνιστική βούληση των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, όσων αντιστέκονται και δεν υποτάσσονται. Θέλουν να τους απαγορεύσουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν και να αγωνίζονται για αξιοπρεπή  ζωή.
-          ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
-          Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ – ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ
-          ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers