Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση Συντονιστικού Σωματείων στις Σταθερές Συγκοινωνίες

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1.10.2012  
Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα τα προεδρεία των Σωματείων των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, Τραμ), εκτίμησαν την κατάσταση μετά από την απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, εν όψει της λήψης των νέων μέτρων της κυβέρνησης τα οποία θα σαρώσουν μισθούς και συντάξεις και θα ισοπεδώσουν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα.
Ομόφωνα διαπιστώθηκε στη διάρκεια της συνάντησης ότι, ο μοναδικός τρόπος για να αποτραπεί η λήψη αυτών των καταστροφικών μέτρων και τελικά να ανατραπούν οι πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση ολόκληρο τον Ελληνικό λαό διαμορφώνοντας έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, είναι να ακολουθήσουμε ενωτικά τον δρόμο του αγώνα.
Γι’ αυτό καλούμε τη Γ.Σ.Ε.Ε., αύριο Τρίτη 2/10/12, να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες και την πρωτοβουλία για τον συντονισμό όλων των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Ενώσεων, ώστε να διαμορφωθούν από κοινού οι αναγκαίες παρεμβάσεις και οι κινητοποιήσεις για την αποτροπή της λήψης των μέτρων.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. δε θα μείνουν αδρανείς, με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας να συνθλιβούν κάτω από τον οδοστρωτήρα των μέτρων και έτσι:
  1. Θα συμμετάσχουν στο συντονισμό μαζί με άλλες Ομοσπονδίες, σύμφωνα και με το κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ώστε να «χαράξουν» κοινό δρόμο αγώνων!
  2. Θα προχωρήσουν δυναμικά σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες Απεργίες, με την ανακοίνωση των αντιλαϊκών, μέτρων!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.(πρώην Α.Μ.Ε.Λ. – Η.Σ.Α.Π. – ΤΡΑΜ)
    ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers