Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κάλεσμα του Σωματείου εργαζομένων στο Μετρό(ΣΕΛΜΑ)

Ανοιχτή Πρόσκληση σε σύσκεψη Σωματείων, ανέργων και εργαζόμενων ιδιωτικού & δημόσιου τομέα.
Ζούμε την πιο βίαιη, σαρωτική επίθεση, κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ, που λεηλατεί τα δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας και ολοκληρώνει την καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων.
Τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Το μήνυμα σαφές και προκλητικό: Όποιος δεν αποδέχεται όλο το πακέτο της λιτότητας εξοντώνεται.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΕ-ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα, να επιβάλλουμε μια πολιτική που δεν ορκίζεται στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των διεθνών τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά βάζει μπροστά, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.
Η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα ενάντια στο εργατικό κίνημα και τον εχθρό λαό (καταστολή, απειλές, απολύσεις, δικαστικές αποφάσεις ενάντια σε αγωνιστές συνδικαλιστές, ψέματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) για να χτυπήσει κάθε αντίσταση, για να περάσει τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει. Για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των «επενδυτών» που θέλουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργάτες, τις δημόσιες υπηρεσίες στα χέρια τους, κανένα φραγμό στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων ή της φύσης (όπως πχ στις Σκουριές).
Γιατί ξέρουν ότι το εργατικό κίνημα είναι ο εχθρός τους. Οι αγώνες μας τρία χρόνια τώρα δεν τους έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί. Κοντράραμε ήδη δύο κυβερνήσεις και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε ούτε με «επιστρατεύσεις», ούτε με την καταστολή, ούτε με την συμβιβαστική τακτική των ανώτερων συνδικαλιστικών ηγεσιών στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Το εργατικό κίνημα πρέπει να υψώσει ένα μέτωπο αγώνα για:  
  • Να υπερασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπής εργασία για όλους τους ανέργους ενάντια στην φτώχια που μας σπρώχνουν.
  • Να υπερασπίσουμε τα δημόσια αγαθά, την δημόσια φτηνή συγκοινωνία, το νερό, την ενέργεια, την παιδεία, την υγεία, ενάντια στο ξεπούλημα, την εμπορευματοποίηση και την διάλυση που προωθούν η κυβέρνηση και η ΕΕ.
  • Να βάλουμε φρένο στις απολύσεις που φέρνουν κυβέρνηση και αφεντικά σε όλο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
  • Να προασπίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και πάνω από όλα το δικαίωμα στον αγώνα, την υπεράσπιση των συναδέλφων μας που διώκονται και μόνο γιατί παλεύουν και δεν σκύβουν το κεφάλι.
Μόνο αν πάρουμε την κατάσταση και τους αγώνες στα δικά μας χέρια, αν συντονιστούν όσοι θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας, βάζοντας στην πάντα όσους μέσα στο ίδιο μας το κίνημα το υπονομεύουν, το διασπούν, και βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση μπορούμε να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο για εμάς και την κοινωνία ολόκληρη.
Καλούμε σε πλατιά σύσκεψη την Παρασκευή 19.04.2013 στην οδό Αθηνάς 67 στο 2όροφο και ώρα 18:00 στα νέα γραφεία του σωματείου μας ΣΕΛΜΑ για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας, με σταθμό τη φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ που θέλουν η κυβέρνηση και οι εργοδότες να χτυπήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers