Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!!

Δέν έχει τέλος το θράσος και η αδηφαγία της ελληνικής αστικής τάξης.
Ενώ καμία ελληνική τράπεζα δέν έχει δηλώσει ζημιές, απο τις διεθνείς εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα,και ΚΑΜΙΑ δεν εμφάνισε,έστω μείωση των κερδών,αρπάζουν τα 28 δις ευρώ που τους δίνει η κυβέρνηση,για να "αντιμετωπίσουν" τάχα την κρίση.
Αλλα δέ φτάνει αυτό.Όλες οι συμμορίες της αστικής τάξης πρέπει να επωφεληθούν απο την κρίση.
Καλά λοιπόν τα μέτρα -λέει ο (αντικρατιστής) Δασκαλόπουλος για λογαριασμό του ΣΕΒ - που πήρατε για τις τράπεζες "αλλα δέν είναι αυτοσκοπός".
Δηλαδή οι τραπεζίτες καλά τη βόλεψαν με τα 28 δις εμείς δέ θα τσιμπίσουμε κάτι;
Γι'αυτό λέει, ο αρχιμαφιόζος,ελέγξτε τις τράπεζες μήν τα φυλάξουν στα σεντούκια τους για τις "δύσκολες μέρες",αλλά να μας δώσουν δάνεια να "αντιμετωπίσουμε την κρίση".
Και εκτός αυτού οι σαλταδόροι της οικονομίας των λαϊκών εισοδημάτων, "απειλούν" την κυβέρνηση (καλά τώρα ιδρώσαμε) με "το κόστος που χρεώνει το δημόσιο στο τραπεζικό σύστημα",οτι εάν αυτό δέν μειωθεί θα "αναγκαστούν" να το περάσουν στην κατανάλωση.
Εάν δηλαδή δέν μειωθούν τα κόστη που το δημόσιο επιβαρύνει τις τράπεζες (προμήθεις κτλ), αυτά θα περάσουν ώς αύξηση στο τελικό προϊόν που θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους.
Αρχικά αποκαλύπτεται η σύγκρουση που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στο τραπεζικό και τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού κεφαλαίου.
Είναι σαφής η δυσπιστία που εκφράζει ο ΣΕΒ για τους τραπεζίτες επιχειρώντας να εκπροσωπήσει όσο μπορεί και το τμήμα των μελών του που δέν είναι άμεσα συνδεδεμένο με το τραπεζικό κεφάλαιο.
Αυτό που φαίνεται απο αυτή την επιστολη είναι ότι το μόνο που τους ενώνει είναι το κέρδος και η επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων.
Είναι σίγουρο ότι η επίθεση θα είναι μακριά και επίπονη για τους εργαζόμενους.Εάν σήμερα είναι η ακρίβεια αυτή που βασανίζει επίμονα και καθημερινά την τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων,αύριο θα είναι φαινόμενα πολύ ποιό τραγικά.
Η ανεργία, η γενίκευση της φτώχειας και της εξαθλίωσης ,θα είναι φαινόμενα που θα επεκταθούν.

Ποιός θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων,με ποιά πολιτική αντίληψη, με ποιό όραμα και ποιά προοπτική;
Εάν άμεσα δέ γίνουν βήματα ενοποίησης του αντικαπιταλιστικού δυναμικού στην προοπτική μιάς διαφορετικής προσέγγισης στο περιεχόμενο και την πρακτική του εργατικού κινήματος,αύριο θα θεωρείται πολυτέλεια η συζήτηση για κάτι τέτοιο.


Powered by ScribeFire.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers