Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΜΟΝΟ οι ..." πιέσεις" ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !!


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για να ανακληθούν οι απολύσεις στον "ΠΑΤΑΚΗ"


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής οργανώνει και σήμερα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μπροστά στο βιβλιοπωλείο "ΠΑΤΑΚΗ" (Ακαδημίας 65).
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ξεκινά στις 5.00 μ.μ.
Οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις των δύο συναδέλφων μας.
Έχουν γίνει 3 διαμαρτυρίες έξω από το βιβλιοπωλείο την προηγούμενη εβδομάδα και υπάρχει συνέχεια το Σάββατο 15/11 στις 11.00 π.μ.
Την Πέμπτη 13 Νοέμβρη στις 8.30 μ.μ. υπάρχει ανοιχτή συνάντηση βιβλιοϋπαλλήλων και συμπαραστατών για να δούμε πως θα συντονίσουμε καλύτερα και θα κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας για να αυξηθεί η πίεση στον "ΠΑΤΑΚΗ". Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου (Λόντου 6 Εξάρχεια, β΄όροφος).
Σήμερα το πρωϊ αντιπροσωπεία συνδικαλιστών εκπαιδευτικών επισκέφτηκε τα γραφεία των εκδόσεων «ΠΑΤΑΚΗ» με σκοπό να συναντηθεί με εκπρόσωπο της εταιρείας και να ζητήσει την ανάκληση της απόλυσης των δύο εργαζομένων.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι συνδικαλιστές:
Διαβολάκης Θανάσης, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας,Μακρής Βασίλης, μέλος της Διοίκησης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας,Σμυρναίος Κλέαρχος, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Κρητικός Σταμάτης, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Τσιριγώτης Θανάσης, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
Την αντιπροσωπεία συνόδευε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, Στέλλα Ζούπα.
Ήδη από την προηγούμενη μέρα η εταιρεία είχε κάνει σαφές, με ηλεκτρονικό μήνυμα προς το Σύλλογός μας, ότι δε θα δεχτεί την αντιπροσωπεία γιατί δεν είναι θεσμικό όργανο και γιατί θεωρεί τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς αναρμόδιους να παρέμβουν.
Ο κύριος Πατάκης αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία.
Τους συνδικαλιστές συνάντησε στην είσοδο του κτιρίου ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων, Λαζαρίδης.
Μετέφερε την εμμονή της εταιρείας στις απολύσεις και ισχυρίστηκε την μη καταλληλότητα των δύο απολυμένων υπαλλήλων.
«Οι πιέσεις δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα», ισχυρίστηκε.
Το αν οι πιέσεις φέρνουν αποτέλεσμα, θα το δούμε σύντομα.
Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί «δεσμεύτηκαν» στο Σύλλογό μας πως τα συνδικάτα της εκπαίδευσης θα συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και πως άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης θα ενημερωθούν για την αυθαιρεσία και την αλαζονεία του κυρίου Πατάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers