Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12/08 ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Με μοναδική αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση, αλλά και με πίστη στον κοινό αγώνα του αλληλέγγυου εργατικού, φοιτητικού και αντιπολεμικού κινήματος, και του πλήθους των σχημάτων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων οι (15) μετανάστες συνεχίζουν για 22η μέρα της απεργία πείνας.
Ένας αγώνας που πυροδοτήθηκε από την οργή και αγανάκτηση για την τεράστια εκμετάλλευση τους από εργοδότες-κράτος-τοπική αυτοδιοίκηση και από την κατάρρευση του ονείρου των απελπισμένων για μια καλύτερη ζωή, που πνίγεται από τους δουλεμπόρους στα νερά του Αιγαίου, που φυλακίζεται από τις κατασταλτικές δυνάμεις στα Ευρωπαϊκά Γκουντάναμο, που ισοπεδώνεται από τις ολοκληρωτικές πολιτικές της Ε.Ε. και των ευρωπαίων ηγετών.
Σε αυτή την ωμή, βάρβαρη εκμετάλλευση των οικονομικών μεταναστών και διωκόμενων συντρόφων μας από τα σκοταδιστικά καθεστώτα της Μ.Ανατολής και της Αφρικής, τους απάνθρωπους δικτάτορες-συνεργάτες των πολυεθνικών και των ελληνικού κεφαλαίου πρωταγωνιστεί η αστική Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Είναι ο «λαμπρός καπιταλιστικός κόσμος της δημοκρατίας-ευημερίας-καταναλωτισμού» που έταξαν στους Ανατολικοευρωπαίους εργαζόμενους, είναι τα ποτάμια της προσφυγιάς και της φυγής που δημιούργησαν οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις τους.

Έτσι στήθηκαν και στήνονται, λειτούργησαν και λειτουργούν τα παράνομα δίκτυα των δουλεμπόρων, που συνεργάζονται ενίοτε αρμονικά με λιμενικούς και αστυνομικούς. Μαζί τους και οι επίσημοι δουλέμποροι της Αγοράς και του Κράτους. Είναι αυτοί που γράφουν στα κιτάπια τους περισσότερους από 130 δολοφονημένους οικοδόμους κάθε χρόνο που προστίθενται στα δεκάδες θύματα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, τους νεκρούς της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τους σύγχρονους σκλάβους των παραγωγών της υπαίθρου, αυτών που υφίστανται τη «φιλοξενία» και την σκληρή εκμετάλλευση μικρών και μεγάλων αφεντικών της πόλης και Του χωριού. Εργοδότες που κλέβουν το ΙΚΑ, που προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό και ένα στάβλο για κατάλυμα νομίζουν ότι αποκτούν το δικαίωμα να φέρονται στους ξένους εργάτες όπως σε ζώα…
Με αυτούς τους όρους και από τους ξένους εργάτες οικοδομήθηκε «η Ελλάδα ηγεμονική δύναμη στα Βαλκάνια». Ξένοι εργάτες είναι η πλειοψηφία των προλετάριων που συναντάς στη βιοτεχνία και σε σημαντικό βαθμό στη βιομηχανία, στις θαλάσσιες μεταφορές, στο χωράφι, στις κατασκευές κλπ.
Να η καθημερινότητα που εξασφαλίζει το κράτος και οι κυβερνήσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. για αυτούς μέσα από τα λόγια του απεργού πείνας μετανάστη: «έχουμε κουραστεί να ζούμε με το φόβο της απέλασης, με τον κίνδυνο να πάθουμε κάτι στη δουλειά μας γιατί εργαζόμαστε ανασφάλιστοι. Δε θέλουμε να ζούμε άλλο παράνομοι».
Οι ξένοι προλετάριοι πρέπει να ζουν με το φόβο. Αποκομμένοι από τους Έλληνες εργάτες με τους οποίους χωρίζονται με τα σύνορα του εθνικισμού-ρατσισμού. Αυτά ορθώνουν τα ΜΜΕ με την ξενοφοβία τους, αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Βλέπεις οι ξένοι είναι καλοί στους εργοδότες για να δουλεύουν φθηνότερα, αλλά όταν έρθει η ώρα της πληρωμής τους καρφώνουν στην αστυνομία. Όταν τελείωσαν τα μεγάλα έργα το ίδιο το κράτος οργάνωσε και εκτέλεσε τα πογκρόμ των ξένων προλετάριων, όχι αναζητώντας ολοκληρωτικά πρότυπα στις πιο μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας του φασισμού και της αποικιοκρατίας, αλλά επιδεικνύοντας τις νέες σελίδες καταστολής και κρατικού ολοκληρωτισμού που γράφουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελών, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Ξανά ο Αμπντελκανί, με όσες δυνάμεις του έχουν μείνει, διατρανώνει: «χωρίς χαρτιά δεν είσαι τίποτα, δεν έχεις ασφάλεια, δεν έχεις ΙΚΑ, πρέπει να πηγαίνεις σπίτι σου και να φοβάσαι μήπως σε πιάσει η αστυνομία και σε απελάσει. Αυτό δεν είναι ζωή, να ζεις συνέχεια με το φόβο».
Και ο Ταρίκ συμπληρώνει: «δουλεύω στην οικοδομή και θέλω να είμαι νόμιμος, δεν έχω ασφάλεια, δεν έχω τίποτα. Είμαι στον αέρα και ζω συνέχεια με το φόβο, μην με πιάσει η αστυνομία».

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ METAΝΑΣΤΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

· Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Ε.Ε. είναι συνώνυμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της δικτατορίας των νόμων της Αγοράς και του Κέρδους, του πολέμου, του ρατσισμού και ρατσισμού, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των τρομονόμων. Πρέπει να Ανατραπεί, Πρέπει να Διαλυθεί.
· Ο κοινός εργατικός αγώνας, που θα αναγνωρίσει θρησκευτικές-εθνικές ιδιαιτερότητες και θα τις υπερβεί στο πλαίσιο ενός άλλου εργατικού πολιτισμού, πρέπει να διεκδικήσει πλήρη και ίσα κοινωνικά-οικονομικά-πολιτικά-συνδικαλιστικά-πολιτισμικά δικαιώματα.

Για την Ανατροπή της συντηρητικής-αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης.

· Έγγραφη όλων των εργαζομένων στα σωματεία, αγώνας ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, κοινός αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων.
· Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, χορήγηση Πολιτικού Ασύλου. Η αστική Ελλάδα δεν είναι η χώρα με τις περισσότερες απορρίψεις και απελάσεις προσφύγων γιατί είναι «μικρή και ανήμπορη», αλλά γιατί συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών, παίζει ενεργό ρόλο την κατοχή σε (15) ξένα κράτη. Έχει νευραλγικό ρόλο στους στρατούς-χωροφύλακες της Νέας Τάξης ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και διεκδικεί ρόλο περιφερειακού ιμπεριαλιστή.
· Ο Αγώνας ενάντια στην Νέα Τάξη των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών, στη διαιώνιση της κατοχής των Βαλκανίων-Ιράκ-Αφγανιστάν-Παλαιστίνη-Αφρικής κλπ είναι μονόδρομος για να μπορέσουν οι λαοί να ζήσουν αδελφωμένοι και με ευημερία.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers