Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Τα μυστικά του βάλτου

Είναι καλό πότε -πότε να χάνεται το χρώμα σας,να αφήνεται την αλαζονία και την αμετροέπεια που διακρίνει πολλούς απο εσάς στην άκρη,να ξεκαβαλικεύεται το καλάμι του αλάθητου που έχεται καβαλήσει και να κατεβαίνεται στα εγκώσμια έστω και για λίγο.
Με αυτή την έννοια και με την παραδοχή της ειλικρίνειας κατανοούμε και αποδεχόμαστε την συγνώμη έστω και εάν αυτή διατυπώνεται περισσότερο πίσω απο το φόβο του να μή "κάνω κακό στο κόμμα",και λιγότερο ώς κατανόηση του σφάλματος και της ανιστόρητης ανοησίας που γράφτηκε.
Βέβαια η γεναιότητα δέν έφτασε στο επίπεδο να καταστήσει κατανοητό στους αναγνώστες του κειμένου σας,το ακριβές αντικείμενο της καταγγελίας μας και τον ουσιαστικό λόγο που μας ανάγκασε να δημοσιεύσουμε ένα e-mail προσωπικού χαρακτήρα.
Γι'αυτό κρίνουμε απαραίτητο να διευκρινιστούν μερικά πράγματα :
  1. Ναί, δημοσιεύσαμε αυτούσια μία ανάρτηση απο το Blog σας,και αναρτήσαμε ένα σχόλιο με τον τίτλο "Αυτή η Αριστερά δέ μας αξίζει", χωρίς να σας ρωτήσουμε και χωρίς να σας ενημερώσουμε.Δέ θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν απαραίτητο απο τη στιγμή που δέν υπήρχε καμία αναφορά ή κριτική στο κείμενό σας.Ο μοναδικός λόγος που το βάλαμε όπως άλλωστε και το εξηγούμε είναι ώς ένδειξη της κατάπτωσης του πολιτικού λόγου,των επιχειρημάτων και των πολιτικών αντιπαραθέσεων που καλλιεργεί συστηματικά η ηγεσία του ΚΚΕ,απέναντι σε όλες τις άλλες αριστερές δυνάμεις,κόμματα και οργανώσεις,με αποτέλεσμα  να αναπαράγονται χαρακτηρισμοί πεζοδρομίου και επιχειρήματα καφενείου,σε κάποια απο τα Blogs που διαχειρίζονται μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ.Ταυτόχρονα παραθέτοντας τα σχετικά links στο τέλος προσθέσαμε εκτός απο blog's του ΚΚΕ και αντίστοιχα του ΣΥΝ,που ασχολούνταν με το θέμα. Με την έννοια λοιπόν αυτή και χωρίς τίποτε να έχουμε διαστρεβλώσει ή παραποιήσει, δέν έχουμε κανένα λόγο να αναζητήσουμε νομιμοποίηση για την δυνατότητα να έχουμε κρίση,άποψη και θέση με αφορμή ένα(αστείο κατα τη γνώμη μας)γεγονός.
  2. Το γεγονός θα μπορούσε να μήν έχει καμία διάσταση εάν με το mail που στείλατε δέν αξιώνατε με ύφος κομισάριου να "κατεβάσουμε" το κείμενό σας,να σας "ζητήσουμε συγνώμη",επειδή σας εκθέσαμε λέει που βάλαμε την ανάρτησή σας στο δικό μας blog.TI ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?!!!Σιγά τον πολυέλαιο...Σταματήστε να νομίζετε ότι είσαστε άλλου τύπου ανθρώποι επειδή και μόνο είστε μέλη του κκε.Ο.."σοβιετικός τύπος" (με το μύθο του οποίου μεγαλώσαμε)πέθανε μαζί με τη Σοβιετική Ένωση,και ευτυχώς δηλαδή γιατί μαζί με  τα χρονάκια του,είχε και άλλα ελλατώματα όχι και τόσο..κομμουνιστικά.  Ταυτόχρονα καθόλου δέ μας άρεσε η πολιτική ταυτοποίηση,των πολιτικών μας αποτυπομάτων.Εάν είμαστε,ανήκουμε,στηρίζουμε,γουστάρουμε το ΝΑΡ,το ΜΛ-ΚΚΕμλ,την ΟΑΚΚΕ,ή το Λεβέντη,ούτε σας αφορά,ούτε και θα σας δώσουμε λογαριασμό.Είμαστε Κομμουνιστές(ναί υπάρχουν τέτοιοι και εκτός του κόμματος),παλεύουμε έτσι όπως κατανοουμέ και μπορούμε ενάντια στον καπιταλισμό και θέλουμε μία μέρα οι εργάτες της Ζώνης,οι Οικοδόμοι,οι Βιομηχανικοί εργάτες,η νέοι του σπασμένου και ευκαιριακού  μεροκάματου,οι μετανάστες και οι άνεργοι,να κατέβουν στην Αθήνα και να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά,να καταλάβουν τα υπουργεία και τα αστυνομικά τμήματα,να κάνουν επανάσταση δηλαδή,γιατί έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα.
  3. Τέλος...Θεωρούμε ότι κρύβεσαι πίσω απο το δάχτυλό σου όταν λές ότι "δέ γνώριζες" ότι ο Ν.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ,ήταν μέλος του ΕΑΜ,οργάνωσης πρώην μελών του ΚΚΕ στην Πάτρα.Κανένας,πουθενά και ποτέ δέν είπε ότι ο δολοφονημένος καθηγητής ήταν στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.ΠΟΤΕ!!-ΚΑΝΕΝΑΣ-ΠΟΥΘΕΝΑ.Aπλά αναπαρήγαγες άθελά σου την εσωκομματική επιχειρηματολογία,που δικαιολογεί την απουσία και την απόσταση του κόμματός σου (καί)απο αυτόν τον ανεξάρτητο και συγκρουσιακό αγώνα εκείνης της περιόδου.
  Βέβαια να προσθέσουμε ότι και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ να ήταν δέ θα άλλαζε την ουσία,αλλά τυχαίνει οι κομμουνιστές να μήν είναι κότες και να συγκρούονται με το κράτος καί το παρακράτος,όταν υπερασπίζονται τα αιτήματα,την πρακτική και α δίκαια του κινήματος. Και αυτή είναι η διαφορά με τα παραδείγματα που αναφέρεις.
Είναι τουλάχιστον αφελές να συσχετίζεις τη δολοφονία του Τεμπονέρα με τους απαράδεκτους και βάρβαρους τραυματισμούς μελών της ΚΝΕ απο ανεγκέφαλα χουλιγκάνια.
Γιατί κανένας δέν μπορεί να ταυτίζει τη "μάχη" της κυριαρχίας της ΚΝΕ στο πολυτεχνείο για τα τραπεζάκια που καταλαμβάνουν όλο το χώρο,με την μάχη που έδιναν οι πρωτοπόροι καθηγητές της Πάτρας και όλης της χώρας για να ακυρώσουν το σχέδιο ανακατάληψης των σχολείων που εφάρμοζε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη (αυτού που κάνατε κυβέρνηση...)με τη βοήθεια της αστυνομίας και των οργανώσεν της ΟΝΝΕΔ.
Εάν δέν μπορέσεις να καταλάβεις αυτό,τότε δέν έχει καταλάβει γιατί οι ήρωες δέν γίνονται με αποφάσεις του Π.Γ,ούτε με εισηγήσεις της Κ.Ε.Οι  ήρωες γίνονται σύνθημα,τραγούδι και ποίημα,επειδή ο λαός το αποφάσισε. Έτσι λοιπόν την επόμενη μέρα της δολοφονίας,όταν η Αθήνα και όλη η χώρα είχε πλημμυρίσει με φοιτητές και εργαζόμενους,όταν καιγόταν η Πατησίων,όταν μας έπνιγαν στα δακρυγόνα και τα ασφυξιογόνα στο Πολυτεχνείο και την ΑΣΣΟΕ ο Ν.Τεμπονέρας πήρε τη θέση στην ιστορία που του ανήκε.Και εκεί θα παραμείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers