Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Αριστερή Ανασύνθεση-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  • Καταγγελία της Αριστερής Ανασύνθεσης
    • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

      Τα ξημερώματα της Πέμπτης 29/01 ο Σ. Δ., συνδικαλιστής των ΕΑΑΚ με σημαντική δράση στο φοιτητικό κίνημα και μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης, δέχτηκε επίθεση ενώ περπατούσε στα Εξάρχεια μαζί με ένα φίλο του. Ομάδα τραμπούκων, αφού τον αναγνώρισε, τους επιτέθηκε και τους ξυλοκόπησε με αποτέλεσμα τον ελαφρό –ευτυχώς– τραυματισμό τους.

      Πρόκειται για φασιστικής έμπνευσης επίθεση, η οποία ακολούθησε άλλες ανάλογες επιθέσεις τα προηγούμενα χρόνια σε πανεπιστημιακές σχολές και παραπέμπει στις πρακτικές της ΕΚΟΦ και των ακροδεξιών ομάδων, έστω και εάν οι δράστες της επίθεσης δηλώνουν ότι αναφέρονται στην «εξέγερση».

      Όποιος στοχοποιεί το φοιτητικό κίνημα και τους αγωνιστές του, όποιος επιτίθεται σε αριστερά φοιτητικά σχήματα, όποιος χτυπάει την αντικαπιταλιστική αριστερά, αυτός σε τελική ανάλυση δρα σαν παρακρατικός και σαν μηχανισμός καταστολής και θα μας βρει μπροστά του. Δεν ήταν επίθεση απλώς απέναντι σε έναν αγωνιστή ή μια πολιτική συλλογικότητα, αλλά συνολικά απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και την αντικαπιταλιστική αριστερά.

      Γι’ αυτό και καλούμε τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες της αριστεράς αλλά και του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου να καταδικάσουν την τραμπούκικη επίθεση και έμπρακτα να απαντήσουν στις προκλήσεις των συμμοριών τραμπούκων.

      Ως Αριστερή Ανασύνθεση δηλώνουμε ότι όπως δεν σκύψαμε το κεφάλι όταν αντιμετωπίζαμε τα ΜΑΤ και τους φασίστες, έτσι δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην οποιαδήποτε συμμορία τραμπούκων. Οι πρακτικές που όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με το κίνημα αλλά και στην πραγματικότητα στρέφονται εναντίον του θα λάβουν την απάντηση που τους αναλογεί. Το φοιτητικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά ξέρουν να κονταίνουν τα χέρια που σηκώνονται εναντίον τους.

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers