Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ & ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ.

ΜΟΝΟ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ & ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κ' ΤΡΟΪΚΑ.

Την ώρα που «η σιδερένια φτέρνα» της κυβέρνησης του «Μνημονίου» και της «Τρόικας» βυθίζει την κοινωνία στη δίνη της οικονομικής ύφεσης, στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας, στο κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην εξάπλωση της ελαστικής εργασίας, στην ανατροπή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών-τοκογλύφων.
Την ώρα που οι δεσμεύσεις της από το «επικαιροποιημένο Μνημόνιο» δρομολογούν ένα νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων, όπως με απύθμενο κυνισμό περιγράφεται (σελ.5): «Συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων: τα δημοσιονομικά μέτρα ΦΠΑ και ειδικοί φόροι κατανάλωσης, ιδίως τα οφέλη από τις περικοπές συντάξεων και μισθών(!!!) θα υλοποιηθούν πλήρως το δεύτερο εξάμηνο του έτους…»
Την ώρα που η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της στα ΜΜΕ, συκοφαντούν και απαξιώνουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο υλοποιώντας την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», αποκαλόντας διεφθαρμένους και τεμπέληδες ΟΛΟΥΣ τους οικονομικούς υπαλλήλους, ενώ προωθούν την αναξιοκρατία και την ευνοιοκρατία (βλέπε επιλογές προϊσταμέων στις Δ.Ο.Υ.)
Τούτη την ώρα, οι εκφραστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού και με τις δύο εκδοχές του (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), που έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, μας ανακοινώνουν ότι συναντήθηκαν «με σκοπό το συντονισμό της δράση τους για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού(!!!) και την απόκρουση των νέων επιθέσεων στις αποδοχές και το αντικείμενο της δουλειάς των εργαζομένων που εκπροσωπούν». Για να χαϊδέψουν τ΄αφτιά των συναδέλφων ζητούν «Μισθολόγιο Οικονομικών Υπαλλήλων με βάση το ξεχωριστό(!!!) έργο που επιτελούν…». Κι ενώ δεν λένε κουβέντα για τις περικοπές που μας έχουν επιβληθεί τάζουν «εργασιακή ειρήνη…για την υλοποίηση των οικονομικών στόχων» της κυβέρνησης και ζητούν «ουσιαστικό διάλογο» με το υπουργείο.

Αυτή τη μορφή «αντίστασης» επέλεξαν οι εκπρόσωποι των 25.000 εργαζομένων -όπως επαίρονται- απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προωθήσει ένα δήθεν «ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους υπαλλήλους στο Δημόσιο». Κι ενώ η κυβέρνηση με ψεύτικα στοιχεία και περισσότερη συκοφαντία προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως προνομιούχους και να στρέψει τον ένα κλάδο εργαζομένων εναντίον του άλλου οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προσχωρούν στη «συμμαχία των προθύμων» της κυβερνητικής πολιτικής. Η κοινή ανακοίνωση τους αποτελεί μνημείο υποταγμένου συνδικαλισμού όπου προτάσσεται ο «ουσιαστικός διάλογος» αντί της αγωνιστικής διεκδίκησης και η πιο χυδαία συντεχνιακή λογική αντί της εργατικής αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα για να μην περάσει η μισθολογική και εργασιακή ισοπέδωση ΟΛΩΝ μας. Την ώρα αυτή, η συντεχνιακή πρόταση για «Μισθολόγιο Οικονομικών Υπαλλήλων», θα μας απομονώσει περισσότερο από την κοινωνία και θα μας παραδόσει, στα δημοσιογραφικά τσιράκια της εξουσίας, για να συνεχίσουν την αποδόμησή μας.

Στην πραγματικότητα με αυτή τη στάση τους, παρά την «αγωνιστική» τους ρητορική:

Στηρίζουν έναν προϋπολογισμό φτώχειας κι εξαθλίωσης που προβλέπει τη «μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο κατά 2 δις ευρώ», την κατάργηση και «αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών», την εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες ακόμα και του ελεγκτικού μηχανισμού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την αύξηση των έμμεσων φόρων, τις απολύσεις στο Δημόσιο κλπ.
Στηρίζουν την εντατικοποίηση της δουλειάς και την απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών με τα τεράστια οργανικά κενά σε κάθε δημόσια υπηρεσία όπου οι εργαζόμενοι αδυνατούν πλέον, να ανταποκριθούν με αξιοπρεπείς όρους στα καθήκοντα τους. Αποδέχονται στην ουσία το πάγωμα των προσλήψεων και τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα που προβλέπει το μνημόνιο. Αλήθεια, μπορεί να υπάρξει «εργασιακή ειρήνη» όταν μας επιβάλουν δουλειά μέχρι θανάτου, με συντάξεις φιλοδώρημα, διαλύοντας τα ασφαλιστικά ταμεία για να εισάγουν την ιδιωτική ασφάλιση; Όταν η υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ οδηγεί στην συνεχή περικοπή ιατροφαρμακευτικών παροχών εξανεμίζοντας το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων και σε ουσιαστική κατάργηση της «ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ»;
Τούτη την ώρα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ για τις προθέσεις τις κυβέρνησης και των πολιτικών της συμμάχων. Η επικρατούσα τακτική στις Ομοσπονδίες του χώρου μας, είναι τραγικά επικίνδυνη για όλους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
σήμερα ζούμε έναν πραγματικό κοινωνικό πόλεμο.
Με πρόσχημα τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος (το οποίο παρά τα μέτρα συνεχώς αυξάνεται, όπως και τα διαβόητα spreads) καταργούν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα.
Στην πραγματικότητα, ζούμε τ’ αποτελέσματα της χρεοκοπίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, των ιδιωτικοποιήσεων, της γιγάντωσης του τραπεζικού συστήματος.
Σήμερα βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία για ν’ ανατρέψουν όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα φορτώνοντας σ΄εμάς τα βάρη της κρίσης τους. Όσοι προπαγανδίζουν ότι, «φταίμε όλοι για την κρίση», ότι δήθεν «καταναλώνουμε πέρα από τις δυνατότητες μας» και οι αντεργατικές πολιτικές αποτελούν «μονόδρομο», προσπαθούν να συγκαλύψουν την τεράστια αναδιανομή κοινωνικού πλούτου που συντελείται υπέρ της ντόπιας και ξένης οικονομικής ελίτ.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,
συλλογικότητες και συνάδελφοι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, από διαφορετικούς κλάδους του ΥΠ.ΟΙΚ. συναντηθήκαμε για να εκτιμήσουμε τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στους εργασιακούς μας χώρους από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική του «μνημονίου» και των μισθολογικών περικοπών με στόχο την κοινή δράση για την ανατροπή τους. ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ.
Για εμάς, είναι ξεκάθαρο ότι, η μισθολογική ισοπέδωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει ως «αναγκαίο» συμπλήρωμα της, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την απελευθέρωση των απολύσεων για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τους σταματήσουμε. Γι αυτό χρειάζεται ν’ αντιτάξουμε την πιο πλατιά αγωνιστική ενότητα και το συντονισμό της δράσης όλων των εργαζόμενων. Να αναπτύξουμε κοινή δράση και μορφές αλληλεγγύης με κλάδους που βρίσκονται σήμερα στο κέντρο της επίθεσης.
Να ξεπεράσουμε το χρεοκοπημένο μοντέλο συνδικαλισμού ως μηχανισμού διαχείρησης εξουσίας και την αδιέξοδη λογική του «ατομικού βολέματος», με την άμεση συμμετοχή όλων των συναδέλφων.
Με μορφές αγώνα που δεν θα εξαντλούνται σε 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και διάρκεια αλλά θα είναι ανάλογες της επίθεσης που δεχόμαστε. Να αγωνιστούμε για δημόσιες υπηρεσίες στην υπηρεσία της εργαζόμενης πλειοψηφίας, της νεολαίας, των ανέργων και όχι της αγοράς.
Οι αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο εξυπηρετούν μόνο το κεφάλαιο.
Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών του Υπουργείου μας. Ο συνδικαλιστικός παραγοντισμός, η εξάρτηση των μεγάλων παρατάξεων από κόμματα κυβερνητικής εξουσίας, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και η αλαζονεία τους, δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις,
γι’ αυτό και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ!

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς (που θα αναπληρώνουν τις περικοπές και τον πληθωρισμό), για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας.
  •  Εφαρμογή της νομοθεσίας (που ισχύει σε όλη την Ευρώπη) για γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας ανά κλάδο στο δημόσιο. Όχι στη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας που στοχεύει στη θέσπιση «ατομικού μισθολογίου» για την πειθάρχηση των εργαζόμενων.
  •  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικου (να διορισθούν όλοι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ τώρα!), κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
  •  Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
- Α.Σ.ΚΙ. ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (www.eforiakoi.org)
- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ (Α.Π.ΤΕ.) (apteteloniakon.blogspot.com)
- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – Ο.Σ.Υ.Ο.
- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
- ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
- ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Μ.Ο.Δ.
- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Τ.Π.& ΔΑΝΕΙΩΝ


ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ… Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
Νοέμβρης 2010


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers